• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Balceram jauns līgums ar Otavas Senators. Cik hokejists nopelnīs?

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 09:03, 17.10.2020


Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" noslēgusi jaunu viena gada līgumu ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, informē vienība.



Ar 23 gadus veco hokejistu noslēgts divvirziena līgums par 735 000 ASV dolāru, kurus Balcers saņems, spēlējot NHL, savukārt, ja viņam nāksies spēlēt fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), atalgojums būs krietni mazāks.

Savainojuma dēļ liepājnieks šosezon NHL piedalījās tikai 15 spēlēs, kurās guva vienus vārtus, veica divas rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. AHL latvietim Belevilas "Senators" sastāvā 33 mačos bija 16 vārti, 20 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +20.

"Neskatoties uz smagu savainojumu sezonas sākumā, Rūdolfs atguvās un bija nozīmīgs spēlētājs AHL komandai," saka "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "Viņš ir dinamisks un meistarīgs spēlētājs ar ātru metienu. Esam pārliecināti, ka viņš pierādīs to, ka pārvarējis iepriekšējās sezonas neveiksmes un būs pilnvērtīgs Otavas komandas spēlētājs."

Balcers NHL debitēja 2018./2019.gada sezonā, kad 36 mačos guva piecus vārtus, deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -7. Pasaulē spēcīgajā līgā viņa kontā ir 51 spēle, seši vārti un 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt AHL Balcers, pārstāvot "Senators" un Sanhosē "Barracuda" komandas, 143 mačos izcēlies ar 56 vārtiem un 59 rezultatīvām piespēlēm.

Balceru 2015.gada draftā ar 142.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks", bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu. Aizpērn viņš bija iesaistīts vērienīgā maiņas darījumā, kurā no "Sharks" nonāca "Senators" paspārnē.

Latviešu uzbrucējs savas hokeja prasmes kaldinājis Norvēģijā, kur Stavangeras "Oilers" sastāvā divas reizes kļuvis par šīs valsts čempionu.

Balcers Latvijas izlasi pārstāvējis iepriekšējos divos pasaules čempionātos, kuros kopumā 15 mačos guvis piecus vārtus un atzīmējies ar desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Senators" sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma 15.vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā, noslēguma fāzes turnīram nekvalificējoties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.