• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas armija paziņo par «Hamās» sagrāvi Gazas joslas ziemeļos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:37, 07.01.2024


Izraēlas armija paziņojusi, ka palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" militārā infrastruktūra Gazas joslas ziemeļos ir pilnībā iznīcināta.


Foto: Youtube

Izraēlas armijas preses pārstāvis kontradmirālis Daniels Hagari sestdienas vakarā paziņoja, ka armija "turpinās padziļināt sasniegumus" šajā teritorijā, stiprinās aizsardzību gar Izraēlas un Gazas robežas žogu un koncentrēsies uz teritorijas centrālo un dienvidu daļu.

Pēdējās nedēļās Izraēla jau sāka ierobežot savu militāro uzbrukumu Gazas ziemeļu daļā un pastiprināt ofensīvu teritorijas dienvidos, kur patvērusies liela daļa no 2,3 miljoniem Gazas joslas iedzīvotāju.

Hagari sacīja, ka izkliedētas kaujas Gazas joslas ziemeļos joprojām ir gaidāmas, jo no turienes uz Izraēlu tiek raidītas raķetes. Taču viņš sacīja, ka "Hamās" šajā reģionā vairs nedarbojas organizēti. Tur joprojām ir kaujinieki, bet viņi darbojas "bez sistēmas un komandieriem", norādīja Hagari.

Armija ir paziņojuši, ka nogalinājuši vairāk nekā 8000 "Hamās" kaujinieku.

Hagari sacīja, ka Izraēlas spēki dienvidos rīkosies citādi nekā Gazas joslas ziemeļu daļā, kur bombardēšana un sauszemes kaujas nolīdzināja ar zemi veselus rajonus. Viņš sacīja, ka pilsētu bēgļu nometnēs ir daudz kaujinieku un zem Hanjunisas atklāta "pazemes pilsēta ar plašiem tuneļiem". Viņš sacīja, ka militārie spēki "izmanto gūtās mācības", bet sīkākus paskaidrojumus nesniedza.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule «Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.

Pasaule Izraēla sola sākt ofensīvu Rafahā, ja Hamās līdz ramadānam neatbrīvos ķīlniekus

Izraēla nākamajā mēnesī sāks ofensīvu pret Gazas joslas dienvidu pilsētu Rafahu, ja palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" līdz musulmaņu svētā mēneša ramadāna sākumam neatbrīvos atlikušos ķīlniekus, paziņoja Izraēlas kara valdības loceklis Benijs Gancs.