• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Salaspilī beidzot ir mūsdienīgākā bērnudārza ēka Latvijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:31, 06.09.2024


Projekta kopējās izmaksas, ieskaitot teritorijas labiekārtošanu un jauna ceļa izbūvi, bijušas 8 168 317,81 eiro.


Būvniecību pavadīja juridiski strīdi.

9.septembrī Salaspilī darbu uzsāks jauns, moderns bērnudārzs, kas atrodas Rubeņu ielā 2A. Salaspils novada pašvaldības PII "Salaspils 2.pirmsskola" struktūrvienība "Septītais bērnudārzs" ir mūsdienīgākā bērnudārza ēka Latvijā, kurā bērniem būs iespēja piedzīvot laikmetīgu koka arhitektūru. "Septītā bērnudārza" atklāšanas pasākums norisināsies 2024.gada 7.septembrī. Plānots, ka pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Ēkā redzamās konstrukcijas un risinājumi ir "MADE arhitekti" atbilde aktuālās būvniecības galvenajiem izaicinājumiem: kā būvēt ekonomiski, planētai labvēlīgi un droši. Pielāgojamība un daudzfunkcionalitāte ir ēkas sākotnējais uzstādījums. Ēkā ir vieta 12 grupām, kas grupētas pa pāriem. Katrām divām grupām ir nodrošināta atsevišķa ieeja no āra ar savu ieejas mezglu. Decentralizēta piekļuves sistēma nodrošina ērtu ikdienas loģistiku, it sevišķi aktīvajās bērnu atvešanas un paņemšanas stundās.

Savukārt ēkas vidū ir universāli transformējama lieltelpa - "dzīvojamā istaba" un ēkas centrs. Izcila energoefektivitāte (14 kWh/m2a) ar pasīvās ēkas standartam atbilstošu telpu komfortu. Nesošās koka konstrukcijas un koka apdare - ēkas CO2 pēda ir ievērojami zemāka, atbilstoši nākotnes Eiropas klimata mērķiem. Nekaitīgi materiāli iekštelpās, ar zemiem gaistošo organisko savienojumu izdalījumiem un bez toksiskām sastāvdaļām.

“Septītais bērnudārzs” ir Salaspils pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Salaspils 2.pirmsskola” struktūrvienība. Šā gada septembrī plānots atvērt pirmās četras grupas bērniem, kuri ir dzimuši 2020, 2021, 2022. un 2023. gadā, tātad, ir vecumā no pusotra līdz 4 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Sabiedrība Latvijas Pasts uzsācis bezekrāna pakomātu pilotprojektu

Pirmais mobilais pakomāts Latvijā ir bez ekrāna, bet nodrošina identisku pakas saņemšanu kā ierastie zilās krāsas pakomāti. Tam nav nepieciešama elektrība, jo iekārta aprīkota ar saules enerģijas avotu, kas papildina baterijas veiktspēju.

Sabiedrība Visu nedēļu gaidāms sauss laiks

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī