• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 06:27, 06.09.2024


Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.



Tāpat svarīgi ir arī tādi faktori kā ūdens pievade un kanalizācijas sistēmas saderība. Jānoskaidro, kādi savienojumi ir pieejami esošajā sistēmā. Dažādi modeļi prasa atšķirīgu uzstādīšanu. Vislabāk par uzstādīšanu vērsties pie speciālistiem, kas palīdzēs atrast un uzstādīt visus nepieciešamos savienojumus un paveiks to kvalitatīvi un droši.

Izmēri

Izvēloties tualetes podu, ir svarīgi ņemt vērā tā augstumu. Daudzi nemaz nenojauš, ka podi var būt zemāki un augstāki. Zemi podi parasti ir piemēroti ģimenēm ar mazākiem bērniem vai cilvēkiem ar ierobežotām kustībām. Augsti podi ir ērtāki pieaugušajiem un gados vecākiem cilvēkiem. Standarta augstums ir apmēram 38-43 cm.
Augstāki modeļi var sasniegt līdz pat 48 cm. Šādi podi var atvieglot sēdēšanu un piecelšanos. Jāizvēlas augstums, kas atbilst lietotāju vajadzībām.

Platuma novērtēšana ir vēl viens svarīgs faktors. Tualetes poda platums var ietekmēt pārējo vannas istabas telpu. Standarta platums parasti ir no 35 līdz 50 cm. Ja telpa ir šaura, jāizvēlas šaurāks pods.
Pārāk plats pods var ierobežot kustības brīvību vannas istabā. Ir svarīgi nodrošināt pietiekamu vietu ap podu, lai varētu viegli pārvietoties.

Forma

Ir divi galvenie formas veidi: ovāls un kvadrāts. Ovālās formas podi izskatās eleganti un ir populāra izvēle mūsdienu vannas istabu dizainos. Kvadrātveida podi var piešķirt modernāku izskatu un labāk iederēties stūros.
Forma jāizvēlas atbilstoši telpas dizainam un funkcionalitātei. Ja vannas istaba ir maza, jāizvēlas kompakts modelis. Lielākām telpām iespējams derēs lielāki un dekoratīvāki varianti.

Papildus augstumam, platumam un formai, jāņem vērā arī citas nianses. Tualetes poda materiāli var ietekmēt tā kopšanu. Porcelāns ir vispopulārākais materiāls, jo tas ir izturīgs un viegli tīrāms.

Ja plānots uzstādīt tualeti ar slēptu ūdens sistēmu, jāpievērš uzmanība arī tās izmēriem. Slēptās sistēmas prasīs vairāk vietas sienā, bet veido labāku estētisko izskatu.

Montāžas iespējas

Uz grīdas uzstādāmi tualetes podi ir klasika. Tie ir viegli uzstādāmi un piemēroti lielākajai daļai mājokļu. Klasiskais modelis nodrošina stabilitāti. Tas parasti tiek piestiprināts pie grīdas ar skrūvēm. Šāda veida uzstādīšana nodrošina drošu un ilgtspējīgu risinājumu. Tāpat šiem podiem ir viegli piekļūt, ja nepieciešams veikt remontu vai apkopi.

Pie sienas piestiprināmie tualetes podi ir pēdējā laikā populārs risinājums. Tie rada vairāk vietas zem poda. Tas atvieglo tīrīšanu un kopšanu. Šādi modeļi var būt dārgāki, bet tie piedāvā unikālu dizainu.

Šie modeļi prasa īpašu montēšanas tehniku. Sienas konstrukcijai jāiztur tualetes poda svars. Ir svarīgi izmantot kvalitatīvus stiprinājumus. Nepareiza uzstādīšana var radīt problēmas.

Tualetes podi 220.lv interneta veikalā ir gan uz grīdas uzstādāmi, gan piekaramie, kurus ir iespējams noslēpt, tāpat nopērkami arī pisuāri un dažāda cita santehnika.

Bezmaksas piegāde no 220.lv interneta veikala

220.lv interneta veikals tagad piedāvā ātru un ērtu bezmaksas piegādi visā Latvijā! Kārotās
preces tagad var iegādāties vēl izdevīgāk!

Bezmaksas piegāde attiecas uz pasūtījumiem no viena pārdevēja virs 20€ un līdz 30kg. Vairāk
kā 1000 pakomāti un 155 pasta nodaļas - Omniva, Latvijas Pasts, Itella Smartpost un DPD
pakomāti. Bet Liepājā un Daugavpilī klientiem ir iespēja saņemt bezmaksas piegādi ar kurjeru
uz mājām, ja pasūtījums ir virs 20 eiro un no 30 kg vai malas garumu, kas ir lielāks par 1,5 m.
Rīgā bez papildu piegādes maksas arī lielākas preces var saņemt mūsu veikalos. Apmaksas
iespējas arī ir gana plašas - maksājiet uzreiz vai saņemšanas brīdī!

Pasūtiet ērti un ietaupiet laiku ar 220.lv interneta veikalu! Detalizētāku informāciju atradīsiet šeit.
Aktuālie piedāvājumi no 220.lv interneta veikala - https://220.lv/lv/super/bezmaksas-piegade


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Sabiedrība Latvijas Pasts uzsācis bezekrāna pakomātu pilotprojektu

Pirmais mobilais pakomāts Latvijā ir bez ekrāna, bet nodrošina identisku pakas saņemšanu kā ierastie zilās krāsas pakomāti. Tam nav nepieciešama elektrība, jo iekārta aprīkota ar saules enerģijas avotu, kas papildina baterijas veiktspēju.

Sabiedrība Visu nedēļu gaidāms sauss laiks

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Ekonomika Pirmo reizi Latvijas vēsturē tiesās personas par manipulācijām biržā

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā pirmo reizi Latvijā apsūdzētas divas personas par nelikumīgām manipulācijām "Nasdaq Riga" biržā.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.