• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Nacionālajā dabas muzejā varēs aplūkot sēņu izstādi

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 17:10, 07.09.2024


Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 11.septembra līdz 15.septembrim būs apskatāma "Lielā sēņu izstāde 2024", pavēstīja muzeja pārstāvji.


Foto: LETA

Lielā sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Pērn Nacionālais nemateriālās kultūras mantojuma saraksts papildināts ar četrām jaunām vērtībām, tostarp ar sēņu vākšanu un izmantošanu. Par to, ka sēņošana ir nacionāla mēroga tradīcija, liecina arī ikgadējās, vērienīgās sēņu izstādes Latvijas Nacionālajā dabas muzejā, kuru rīkošanā bieži piedalās Latvijas Mikologu biedrība, uzsvēruši muzeja pārstāvji.

Izstādes laikā muzejā būs iespējams iegādāties Lielo Latvijas sēņu grāmatu, kuras autores ir Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģes Inita Dāniele un Diāna Meiere, dažādus ar sēnēm saistītus izziņas materiālus, kā arī Latvijas Mikologu biedrības izdoto sēņu kalendāru 2025.gadam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Interesanti fakti Latvijas sēņotāji sašķēlušies 2 nometnēs; strīdu iemesls - invazīva beka!

Šogad, šķiet, pati populārākā sēne, kas ir visu grozos, ir dzīslkātu beka. Turklāt tā ne tikai paspēju piepildīt sēņu mednieku pannas un marinējumu burciņas, bet arī izraisīt asus strīdus sēņotāju vidū.