• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimā gaidama lielā migrācija

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:54, 18.09.2023

Andris Ērglis


Valdošas koalīcijas maiņa izraisīja izmaiņas arī 14. Saeimas sastāvā.


Foto -LR Saeima

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pirmdien, 18.septembrī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 14.Saeimas deputātu pilnvaru atjaunošanu, kā arī lēmuma projektus par deputātu mandāta apstiprināšanu uz laiku.

Deputāta mandātu plānots atjaunot Raimondam Čudaram, Ilzei Indriksonei, Mārim Kučinskim, Inārai Mūrniecei, Naurim Puntulim, Mārim Sprindžukam, Didzim Šmitam un Jānim Vitenbergam, kuri bija nolikuši deputāta mandātu uz laiku, kamēr ieņēma ministru amatus iepriekšējā valdībā.

Līdz ar šīm izmaiņām Saeimas sastāvā darbu 14.Saeimā noslēgs Ieva Brante, Normunds Dzintars, Arnolds Jātnieks, Jurģis Klotiņš, Ģirts Lapiņš, Edgars Putra un Andrejs Svilāns.

Mandātu komisija šos lēmuma projektus lūgs iekļaut tuvākās Saeimas sēdes darba kārtībā, informē Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Savukārt deputāta pilnvaras uz laiku plānots apstiprināt Viktorijai Bairei, Alīnai Gendelei, Ligitai Ginterei, Ģirtam Valdim Kristovskim, Ervinam Labanovskim, Mairitai Lūsei, Valdim Maslovskim, Ģirtam Štekerhofam un Didzim Zemmeram.

Izmaiņas parlamenta sastāvā nepieciešamas, jo deputāti Hosams Abu Meri, Uldis Augulis, Inga Bērziņa, Kaspars Briškens, Rihards Kozlovskis, Armands Krauze, Kaspars Melnis, Andris Sprūds un Viktors Valainis paziņojuši, ka noliek mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Evikas Siliņas vadītajā valdībā.

Šos lēmuma projektus Mandātu komisija lūgs iekļaut kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā, informē J.Vucāns.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IZM vēlas ierobežot stipendiju izsniegšanu studentiem ārvalstīs (+VIDEO)

“Studētgods” galvenokārt paredzēts tiem, kas vēlas studēt mūsu valstī, norāda A.Čakšas resors.

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Lasiet arī