• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:15, 09.05.2024


Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.



Bijušais Lietuvas aizsardzības viceministrs un bijušais NATO ģenerālsekretāra palīgs izpildvadības jautājumos uzskatīja, ka runā ar Krievijas opozīcijas portāla "Meduza" pārstāvjiem, taču viņa intervija tika sagrozīta un publicēta Baltkrievijas propagandas kanālā.

Jaglinsks par kļūmi rakstīja platformā "Facebook", brīdinot citus politiķus un sabiedrībā zināmus cilvēkus.

"Ko es varu teikt, tas nozīmē atzinību [man], jo propagandisti, šķiet, ir noraizējušies par stipru un drošu valsti, par kuru mums jābūt gataviem cīnīties kā nekad agrāk," viņš rakstīja.

Prezidenta amata kandidāts brīdināja savus kolēģus turpmāk būt modriem, ja "opozīcijas kanāli" lūgs viņiem interviju.

Lietuvā ceturtdien plkst.20 beigsies iepriekšējā nobalsošana valsts prezidenta vēlēšanās, kurās Jeglinsks ir viens no astoņiem kandidātiem.

Lietuvas prezidenta vēlēšanas notiks svētdien. Ja pirmajā kārtā prezidents netiks ievēlēts, 26.maijā notiks vēlēšanu otrā kārta, kurā sacentīsies divi vislielāko atbalstu saņēmušie kandidāti. Lietuvas prezidents tiek ievēlēts uz piecu gadu amata termiņu ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Lietuvas pilsoņiem līdztekus prezidenta vēlēšanām ir jāizdara izvēle arī saistošā referendumā par dubultpilsonības atļaušanu. Lai no konstitūcijas tiktu svītrots spēkā esošais dubultpilsonības aizliegums, "par" jānobalso vairāk nekā 50 procentiem visu balsstiesīgos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Lietuva izmaksās 100 000 eiro kompensāciju CIP cietumā turētajam

Lietuva nav pārsūdzējusi Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu lietā par nelikumīgu Saūda Arābijas pilsoņa turēšanu iespējamā slepenā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) cietumā netālu no Viļņas.