• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc atvaļinājuma deputāti steidz strādāt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 17:51, 04.09.2023

Andris Ērglis


Saeimas rudens sesija sākas.



Jau rītdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti apspriedīs tēmu, kas saistīta ar grūtajiem pusaudžiem. Uz diskusiju ir ielūgti pārstāvji no Izglītības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Tiesībsarga biroja, Valsts policijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas. Bet, piemēram, trešdien, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti dosies slēgtā izbraukuma sēdē, kur slepenības režimā tiks apspriesti valsts aizsardzības plāni un NATO samita lēmumu izpilde. Deputāti kopā ar valsts aizsardzības ekspertiem izvērtēs iespējamos militāros draudus Latvijai un NATO valstīm.

Tajā pašā dienā, deputāti no Sociālo un darba lietu komisijas apspriedīs situāciju, kas saistīta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu bērniem.

Uz šo diskusiju ir ielūgti pārstāvji no Veselības ministrijas, Veselības inspekcijas un Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas.

Trešdien Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskatīs divas sabiedrības iniciatīvas, kas portālā manabalss.lv ir savākušas nepieciešamo balsu skaitu (ne mazāk kā 10 000). Tā ir iniciatīva, kas saistīta ar pārtraukšanu par valsts budžeta līdzekļiem uzturēt bijušos valsts prezidentus un iniciatīva par esošā sliekšņa pazemināšanu atbrīvošanai no valsts valodas eksāmena kārtošanas. Atgādinām, ka piedāvājums ir atbrīvot no pienākuma kārtot valsts valodas eksāmenu personas, kas ir sasniegušas 65 gadu vecumu.

Ceturtdien notiks pirmā rudens sesijas plenārsēde. Tā sāksies ar Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna paziņojumu par Kariņa valdības demisiju. Dienas kārtībā ir iekļauti arī Saeimas deputātu iesniegtie grozījumi par bargāku sodu piemērošanu par Latvijas Republikas nelegālu robežu šķērsošanu un par nelikumīgas robežas šķērsošanas procesa organizēšanu. Tāpat deputāti plāno skatīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas galīgo ziņojumu par vairāku komercbanku bankrotu un finanšu sistēmas "kapitālremonta" rezultātiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Kiberuzbrukuma dēļ «Balticom» TV kanālos parādīja 9.maija parādi Maskavā

Kiberuzbrukuma dēļ komunikāciju operatora "Balticom" translētajos televīzijas kanālos uz laiku nonācis Kremļa propagandas saturs.

Sabiedrība IZM vēlas ierobežot stipendiju izsniegšanu studentiem ārvalstīs (+VIDEO)

“Studētgods” galvenokārt paredzēts tiem, kas vēlas studēt mūsu valstī, norāda A.Čakšas resors.

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Deputātiem atļaus runāt ilgāk

Saeimas apakškomisija šodien sāka skatīt priekšlikumus grozījumiem Saeimas Kārtības rullī pirms otrā lasījuma.

Sabiedrība «Solis superbirokrātijas un policejiskas valsts virzienā»

Opozīcijas deputāti pret valdības plāniem ieviest obligāto iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu.

Sabiedrība Saeimā gaidama lielā migrācija

Valdošas koalīcijas maiņa izraisīja izmaiņas arī 14. Saeimas sastāvā.