• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Armēnijas premjerministrs Maskavā ticies ar Putinu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:58, 09.05.2024


Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans trešdien Maskavā ticies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.


Foto: LETA

Putins tikās ar Pašinjanu pēc Eirāzijas Ekonomiskās savienības samita, kurā abi piedalījās. Sarunu sākumā Putins norādīja, ka divpusējā tirdzniecība pieaug, bet atzina, ka "ir daži jautājumi saistībā ar drošību reģionā".

Pašinjans, kurš pēdējo reizi Maskavā viesojās decembrī, sacīja, ka "kopš tā laika ir sakrājusies virkne jautājumu".

Armēnijas attiecības ar tās ilggadējo sabiedroto Krieviju kļuvušas saspīlētas, sevišķi pēc Azerbaidžānas zibenskara Kalnu Karabahā pagājušā gada septembrī.

Baku vienas dienas laikā sagrāba Kalnu Karabahu, kas pēc PSRS sabrukuma vairāk nekā 30 gadus bija pastāvējusi kā "de facto" neatkarīga armēņu republika. Azerbaidžānai pārņemot kontroli pār Kalnu Karabahu, visi tās iedzīvotāji armēņi - vairāk nekā 100 000 cilvēku - devās bēgļu gaitās uz Armēniju.

Armēnijas varasiestādes apsūdzēja Krievijas miera uzturētājus, kas tika izvietoti Kalnu Karabahā pēc iepriekšējās karadarbības 2020.gadā, nespējā apturēt Azerbaidžānas uzbrukumu. Maskava, kurai Armēnijā ir militārā bāze, noraida šos pārmetumus, apgalvojot, ka tās karavīriem nebija mandāta iejaukties.

Tikmēr Kremli ir sanojuši Pašinjana centieni padziļināt saites ar Rietumiem un attālināties no drošības un ekonomiskajām aliansēm, kurās dominē Maskava.

Armēnijas Ārlietu ministrija trešdien paziņoja, ka valsts pārtrauks dalības maksu Kolektīvās drošības līguma organizācijā. Armēnija jau iepriekš bija apturējusi dalību šajā grupā, Pašinjanam cenšoties stiprināt saites ar Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Krieviju neapmierina arī Armēnijas lēmums pievienoties Starptautiskajai krimināltiesai, kas pagājušajā gadā apsūdzēja Putinu kara noziegumos.

Maskava ir publiski paudusi bažas par Erevānas virzību uz rietumiem, bet centusies mazināt domstarpības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Lasiet arī

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule ISW: Putins plāno izmantot uzvaru «vēlēšanās» ilgstošam karam Ukrainā

Krievijas diktators Vladimirs Putins plāno izmantot uzvaru tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, lai radītu informatīvo fonu ilgstošam karam Ukrainā, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Sabiedrība Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.