• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dobeles pašvaldība mājokļu atjaunošanai izmaksājusi vairāk nekā miljonu eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:34, 23.08.2023


Dobeles novada pašvaldībā 7.augusta vētrā sapostīto mājokļu atjaunošanai izmaksātā atbalsta kopsumma uz šo brīdi ir mazliet vairāk nekā viens miljons eiro, informēja pašvaldības pārstāve Līva Elarte.


Foto: LETA

Pēc atbalsta pašvaldībā ir vērsušās 894 personas, un līdz šim pieņemti 396 lēmumi, apsekoti 715 objekti.

Kā ziņots iepriekš, pirmdien, 7.augustā, Latviju šķērsoja aukstā gaisa fronte, līdz ar to siltajā un mitrajā gaisa masā veidojās spēcīgi negaisa mākoņi, kas sev līdzi nesa ekstremāli stipras lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un lielgraudu krusu. Sākotnēji negaiss skāra Zemgali un valsts centrālo daļu, īpaši smagus postījumus nodarot Dobeles novadā.

Dobeles novada domes ārkārtas sēdē 11.augustā pieņemts lēmums, kas paredz, ka individuālām dzīvojamām mājām piešķirams vienreizējs atbalsts līdz 3000 eiro ar papildu nosacījumu, ka atbalsta apmērs nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības, bet daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piešķirams vienreizējs atbalsts, kas nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības.

Atbalsts var tikt izmantots gan kā pagaidu risinājums ēkas sakārtošanai un pasargāšanai no bojāejas, gan arī, lai atjaunotu iepriekšējo stāvokli. Atbalsta ietvaros veicamie pasākumi ir jumta segumu un logu atjaunošana vai nomaiņa. Atbalsts vētras radīto postījumu novēršanai ir vienreizējs un to paredzēts izmaksāt neatkarīgi no ienākumu līmeņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Lasiet arī

Sabiedrība VUGD saņēmis jau 218 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz plkst.17 saņēmis 218 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem, informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Izplatīts brīdinājums par ļoti spēcīgu vēju pēcpusdienā. Lūk, kas var notikt!

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis brīdinājumu par spēcīgu vēju sestdienas pēcpusdienā.

Sabiedrība VUGD saņēmis 32 izsaukumus vēja postījumu likvidēšanai; visvairāk - Kurzemē

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 32 izsaukumus, kas bija saistīti ar vēja radīto postījumu likvidēšanu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Brīdinājums par ārkārtīgi spēcīgu vēju; pa gaisu var tikt nesti priekšmeti

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis brīdinājumu par spēcīgu vēju ceturtdienas vakarā.