• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība astoņām pašvaldībām vētras postījumu novēršanai piešķir 2,9 milj. eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:23, 14.11.2023


Otrdien valdība nolēma astoņām pašvaldībām augusta vētras postījumu novēršanai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 2 891 475 eiro.



Rīkojums paredz, ka otrajā pieprasījumu iesniegšanas daļā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 2 891 475 eiro pārskaitīs astoņām pašvaldībām, lai segtu izdevumus par šā gada 7.augustā dabas stihijas laikā radīto postījumu novēršanu pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem un kompensētu pašvaldību izdevumus par iedzīvotājiem izmaksātajiem pabalstiem krīzes situācijā un sniegto atbalstu mājokļu atjaunošanai pašvaldību teritorijās.

Augšdaugavas novada pašvaldība saņems 240 600 eiro, Dobeles novada pašvaldībai plānots piešķirt 2 484 140 eiro, Jelgavas novada pašvaldībai - 14 449 eiro, Jūrmalas pašvaldībai - 16 886 eiro, Līvānu novada pašvaldībai - 485 eiro, Madonas novada pašvaldībai - 3740 eiro, Talsu novada pašvaldībai - 33 520 eiro, Tukuma novada pašvaldībai - 97 655 eiro.

Rīkojuma projekts paredz, ka Augšdaugavas un Dobeles novada pašvaldībai būs jānodrošina līdzfinansējums 10% apmērā par augusta dabas stihijas rezultātā sniegto atbalstu iedzīvotājiem mājokļu atjaunošanai (jumtu un logu atjaunošanai), ņemot vērā, ka radīto zaudējumu apmērs pārsniedz 2% no pašvaldības plānotajiem budžeta izdevumiem kārtējā gadā.

Valdības rīkojuma projektā paredzēts noteikt, ka Tukuma novada pašvaldības pieprasījums augustā dabas stihijas laikā radīto postījumu novēršanai Jaunpils pils jumta seguma atjaunošanai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" izskatīšanai Ministru kabinetā tiks virzīts 2024.gadā.

Kā vēstīts, pašvaldības augusta vētras radīto postījumu novēršanai vēlas iegūt 8,9 miljonus eiro, teikts informatīvajā ziņojumā "Aktuālā situācija par 7.augusta vētras radītājiem zaudējumiem pašvaldībās".

Pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošo infrastruktūras objektu un privātīpašumu atjaunošanai nepieciešami vairāk nekā 8,7 miljoni eiro, bet būvniecības atkritumu apglabāšanai - 124 403 eiro.

VARAM apkoptie dati liecina, ka 12 pašvaldībās fiksēti vētras postījumos radītie zaudējumi pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajām 66 ēkām, kam nepieciešami 3 707 994 eiro, no kuriem 2 162 372 eiro vajag Jaunpils pils atjaunošanai.

Pašvaldību pieprasījumus par līdzekļu piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 7.augusta vētras radīto zaudējumu novēršanai apkopoja divās daļās, proti, pirmo daļu bija jāiesniedz līdz 8.septembrim, otro daļu - līdz 13.oktobrim.

VARAM divu nedēļu laikā pēc visu nepieciešamo un precizēto dokumentu saņemšanas izvērtēs pašvaldību iesniegtos dokumentus un pieņems lēmumu par pieprasījuma sagatavošanu un virzīšanu izskatīšanai Ministru kabinetā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Izplatīts brīdinājums par ļoti spēcīgu vēju pēcpusdienā. Lūk, kas var notikt!

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis brīdinājumu par spēcīgu vēju sestdienas pēcpusdienā.

Sabiedrība VUGD saņēmis 32 izsaukumus vēja postījumu likvidēšanai; visvairāk - Kurzemē

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 32 izsaukumus, kas bija saistīti ar vēja radīto postījumu likvidēšanu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Brīdinājums par ārkārtīgi spēcīgu vēju; pa gaisu var tikt nesti priekšmeti

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis brīdinājumu par spēcīgu vēju ceturtdienas vakarā.

Sabiedrība Spēcīgais vējš aizvadītajā naktī - vai nodarīti būtiski postījumi?

Spēcīgais vējš aizvadītajā naktī būtiskus postījumus Latvijā nav nodarījis.