• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Naktī uz ceturtdienu gaidāms stiprs sniegputenis, lietus un vētra

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:47, 22.11.2023


Naktī uz ceturtdienu Latvijā, sākot no rietumiem, gaidāms sniegputenis, kas daudzviet būs stiprs, vietām līs, Kurzemē līs spēcīgi, brīdina sinoptiķi.


Foto: LETA

Redzamība sniegputenī brīžiem samazināsies līdz 100-500 metriem, ceļi kļūs sniegoti un slideni, atsevišķās vietās veidosies kupenas, vietām ceļus var aizšķērsot vēja lauzti koki vai to zari.

Stiprākie nokrišņi būs Kurzemē. Dziļākā sniega sega veidosies Austrumkursas un Ziemeļkursas augstienē, Vidzemes rietumu un centrālajā daļā, kā arī Sēlijā. Sniega biezums vietām var pārsniegt desmit centimetrus, bet puteņa dēļ sniega sega būs nevienmērīga.

Naktī pieņemsies spēkā dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē pāries rietumu vējā. Gaidāmas brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā - līdz 24 metriem sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē - līdz pat 29 metriem sekundē. Dienā vējš pierims, bet, sākot no valsts rietumiem, tas no jauna pieņemsies spēkā, Dienvidkurzemes piekrastē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 24 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra būs no -9 grādiem Latgalē līdz +4 grādiem Kurzemes rietumkrastā, maksimālā temperatūra dienā gaidāma no -1 grāda Krievijas pierobežā līdz +9 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Ceturtdiena būs pārsvarā apmākusies, palaikam gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus, valsts austrumos - sniegs. Vietām nokrišņi būs stipri, iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Rīgā 23.novembra naktī gaidāms sniegputenis, dienā - lietus. Brīžiem nokrišņi būs intensīvi. Naktī dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē, dienā tas kļūs lēns, bet ceturtdienas vakarā gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no -5 grādiem nakts sākumā līdz +4 grādiem dienā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts lielākajā daļā izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par stipru sniegu, puteni un vēju. Vidzemē naktī un no rīta būs spēkā oranžais brīdinājums par ļoti stipru snigšanu, savukārt Ziemeļvidzemes piekrastē un Kurzemes rietumu piekrastē - oranžā līmeņa brīdinājums par vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 25-28 metriem sekundē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.