• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā sākas karstuma vilnis; brīdina par ādas apdegumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:03, 12.08.2022


Šīs nedēļas pēdējā darbdienā Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +29 grādiem, un stiprs karstums saglabāsies arī turpmākās dienas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.


Foto: LETA

Piektdiena būs lielākoties saulaina, vien dažkārt sauli aizsegs kāds mākonis. Laiks būs sauss, pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra dienas vidū, saskaņā ar jaunākajām prognozēm, daudzviet paaugstināsies līdz +27…+29 grādiem.

Arī Rīgā dienā debesis būs lielākoties skaidras un lietus nav gaidāms. Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +26…+28 grādiem.

Patlaban tiek prognozēts, ka stiprs karstums saglabāsies līdz 16.augustam.

Šādos laika apstākļos atsevišķām iedzīvotāju grupām īpaši paaugstinās veselības traucējumu risks. Pret karstumu visjūtīgākie parasti ir vecāki cilvēki, mazi bērni un hroniski slimnieki.

Ikvienam ir jāizvairās no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros, īpaši dienas vidū, kā arī pastiprināti jāuzņem šķidrums regulāri visas dienas garumā.

Pēdējā laikā dienas vidū arī bieži novērojama augsta saules ultravioletā starojuma intensitāte, kas var radīt ādas apdegumus un paaugstināt risku saslimt ar ādas vēzi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.