• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šonakt notikusi traģēdija Valmierā - gājis bojā cilvēks

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:58, 17.06.2022


Šonakt ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Valmierā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).



Šorīt īsi pēc plkst.5 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Valmierā, no kuras jumta nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg koka dzīvojamās mājas otrais stāvs 60 kvadrātmetru (m2) platībā un jumts 20 m2 platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. No ēkas tika iznests viens cilvēks, kurš jau bija miris.

Ap to pašu laiku tika saņemts arī izsaukums uz Krasta ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un siena 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, bet vēl piecus evakuēja.

Vakar ap plkst.19.30 tika saņemts izsaukums uz Ozolciema ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas nelielā platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku.

Kopumā aizvadītajā diennaktī no ugunsgrēkiem tika izglābti astoņi cilvēki. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, salmi, kūtsmēsli, garāža, jumta siltumizolācija, šķūnis, pirts, saimniecības ēka, dzīvojamā māja un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus: 23 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 - uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdienas vakarā ap plkst.22 tika saņemts izsaukums uz Lielā Ezerkrasta ielu Ludzā, kur ūdenstilpē bija apgāzusies laiva un ūdenī iekrituši divi cilvēki. Ierodoties glābējiem, makšķernieki ūdenī iekritušos cilvēkus jau bija iecēluši savā laivā un nogādājuši krastā, kur viņi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Savukārt Smiltenes novada Launkalnes pagastā vakar no ūdenstilpes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.