• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc ST sāktās vērtēšanas aizturētajiem plāno nodrošināt dvieli un spilvenu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:16, 20.01.2022


Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Aizturēto personu turēšanas kārtības likumā, kas paredz dvieļa un spilvena nodrošināšanu aizturētajiem īslaicīgās aizturēšanas vietā.



Satversmes tiesa (ST) 2021.gada oktobrī ierosināja lietu par normu, kas neparedz īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietotu personu nodrošināšanu ar dvieli un spilvenu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Tagad Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija rosinājusi likumā paredzēt aizturētajam segu un spilvenu, ja aizturēšanas laiks ietver sevī naktsmieru. Tāpat paredzēts noteikt, ka aizturētajam pienāksies dvielis, ja tas būs nepieciešams.

Likumā līdz šim paredzēta segas nodrošināšana.

Tā kā nepieciešamās iepirkuma procedūras spilvenu un dvieļu iegādei, grozījumu spēkā stāšanās pēc to pieņemšanas paredzēta 2023.gada 1.janvārī. Paredzēts, ka spilvenu un dvieļu iegāde izmaksās ap 19 000 eiro, savukārt to mazgāšana, ķīmiskā tīrīšana un dezinfekcija - ap 75 000 eiro.

Kā ziņots, ST lieta ierosināta pēc Administratīvās rajona tiesas pieteikuma. Administratīvās tiesas izskatīšanā ir administratīvā lieta par Valsts policijas (VP) faktiskās rīcības, nenodrošinot personai normatīvajos aktos paredzētos sadzīves apstākļus īslaicīgās aizturēšanas vietā, atzīšanu par prettiesisku un nemantiskā kaitējuma atlīdzinājumu.

Pieteicējs šajā administratīvajā lietā ir persona, kas 2019.gadā vairākkārt atradusies īslaicīgās aizturēšanas vietā. Būdams neapmierināts ar sadzīves apstākļiem īslaicīgās aizturēšanas vietā, viņš vērsies VP, lūdzot atlīdzināt nemantisko kaitējumu, kas nodarīts neizsniedzot viņam spilvenu un dvieli.

VP pieteicēja iesniegumu noraidīja, norādot, ka uzturēšanās apstākļi īslaicīgās aizturēšanas vietā esot atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Administratīvā tiesa norāda, ka no apstrīdētā regulējuma neizriet pienākums īslaicīgās aizturēšanas vietā nodrošināt aizturētajam spilvenu un dvieli un ka tas neatbilstot Satversmei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.