• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mediķu organizācijas faktiski pieprasa Kariņa valdības demisiju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:48, 12.10.2021 6


Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) un Latvijas Māsu asociācija (LMA) uzskata, ka pašreizējā situācija nepārprotami parāda valdības nespēju risināt krīzes situāciju valstī, tāpēc "likumsakarīga būtu valdības demisija un neatkarīgu profesionāļu valdības izveidošana".



Kā aģentūru LETA informēja organizācijas, esošajā situācijā vienīgais veids, kā ierobežot nekontrolēto Covid-19 izplatību, ir nekavējoties un maksimāli ierobežot nevajadzīgus iedzīvotāju kontaktus. "Ierobežojumiem ir jābūt stingriem, skaidri saprotamiem, tūlītējiem un labi kontrolējamiem. Lēmumu pieņemšana nedrīkst būt novilcināta, tai jābūt operatīvai un konstruktīvai," pausts organizāciju paziņojumā presei.

LĀB, LJĀA un LMA uzskata, ka valstī esošās ilgstoši smagās situācijas cēlonis ir valdības nespēja konstruktīvi un pārdomāti vadīt krīzi. "Valdības rīcība vairs nav tikai neizlēmīga, tā ir uzskatāma par nolaidīgu un noziedzīgu pret Latvijas iedzīvotājiem," norāda organizācijas, aicinot "valdību izbeigt skatīties uz krīzes situāciju veselības aprūpē kā politisku procesu un neignorēt ekspertu un veselības aprūpes profesionāļu viedokli".

Jau šobrīd veselības aprūpes pakalpojumi ir būtiski ierobežoti, kas daudziem liedz saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Taču ja valdības lēmumi netiks mainīti, organizāciju redzējumā, veselības aprūpes sistēma nespēs sniegt palīdzību arī simtiem ne-Covid-19 pacientu neatliekamās, dzīvību apdraudošās situācijās. "Medicīnas darbinieki jau tagad ir spiesti šķirot pacientus. Tādējādi valdība piespiež ārstus pieņemt lēmumu, kuriem sniegt palīdzību, kuriem nē, kuriem ļaut dzīvot, bet kuriem mirt. Brīdinām, ka ilgtermiņā par to atbildība būs jāuzņemas nevis medicīnas darbiniekiem, bet valdībai un politiķiem," skaidrots paziņojumā.

"Valdības vadītājs priecājas par demokrātiski pieņemtiem lēmumiem un norāda, ka ekspertus ir tikai jāuzklausa. Vienlaikus premjers ir aizmirsis, ka politiķiem agrāk vai vēlāk būs jāuzņemas pilna atbildība par pagājušās nedēļas lēmumiem un viņi nevarēs vainot kādu citu," pausts paziņojumā, atzīmējot, ka "valdība savos lēmumos ir absolūti neētiska, jo augstāk par cilvēku dzīvību vērtē īstermiņa ieguvumus, piemēram, teātra vai koncerta apmeklējumu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.