• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saskaņa neatbalsta valdības radikālo piedāvājumu par obligāto vakcinēšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:53, 21.07.2021 1


"Saskaņa" neatbalsta valdības "radikālo piedāvājumu" par obligāto vakcinēšanos pret Covid-19 un tā vietā mudina brīvprātīgās vakcinēšanās procesā vairāk iesaistīt ģimenes ārstus, kā arī profesionālāk skaidrot iedzīvotājiem potēšanās nepieciešamību, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Prezidija loceklis, deputāts Andrejs Klementjevs (S).


Foto: LETA

Politiķis aģentūrai LETA skaidroja, ka valdības virzītajam likumprojektam "Saskaņa" uz otro lasījumu iesniegs priekšlikumus, lai "netiek pārkāptas iedzīvotāju tiesības pašiem lemt par savas veselības jautājumiem". Pēc diskusijām Saeimā partija vērtēs likuma grozījumu gala redakciju un, ja tajā nebūs veikti nepieciešamie uzlabojumi, tad politiskā spēka deputāti atbalstīs 34 parlamentāriešu parakstu vākšanu, lai virzītos uz referendumu par šo jautājumu, atzīmēja Klementjevs. Kā izteicās opozīcijas politiķis, tas, ka Eiropas Savienībā "divas līdz trīs valstis" pieļauj nevakcinēto darbinieku atlaišanu, nenozīmē, ka Latvijai jābūt valstu pirmajā pieciniekā, kas to īsteno.

Opozīcijas politiķis domā, ka pašreizējo vakcinēšanās zemo radītāju iemesls ir tas, ka iedzīvotāju vairākums neuzticas nedz valdībai, nedz tiem, kuri organizē komunikāciju šajā jautājums. Ministru kabinets arī neesot noskaidrojis iemeslus, kāpēc tik maz cilvēku ir vakcinējušies, piemēram, izglītības nozarē.

Klementjeva ieskatā, daļa cilvēku nav devusies vakcinēties nevis tāpēc, ka neuzticas vakcīnām, bet gan valdības neizdarības dēļ, jo šajā procesā neesot pietiekami iesaistīti ģimenes ārsti, kuri līdz ar to neuzrunājot savus pacientus par nepieciešamību potēties.

"Saskaņas" deputāts klāstīja, ka ar plakātiem Vecrīgā neizdosies uzrunāt pensionārus vakcinēties. Tā vietā nepieciešams, lai seniora tuvākais ārsts izskaidrotu par iespējām vakcinēties, kā arī kliedētu bažas saistībā ar hronisku saslimšanu vai alerģijas risku.

Ģimenes ārsti jau pašlaik ir iesaistīti vakcinēšanas pret Covid-19 kampaņā, tostarp viņiem paredzētas piemaksas par potēšanu, taču ne visi šie ārsti piedāvā potēšanu, turklāt publiski izskanējusi informācija, ka daži ieņēmuši pat izteiktu negatīvu nostāju pret vakcinēšanos. Uz to Klementjevs atteica, ka esot jāmeklē risinājumi, piemēram, nodrošinot vēl lielāku papildus maksu par potēšanas veikšanu pacientiem, esot jāizpēta, kas kavē senioru vakcinēšanos un, ja tas veicinās potēšanos, jādodas uz pansionātiem vai uz mājām, lai skaidrotu vakcinēšanās nepieciešamību, sprieda politiķis. Izbraukuma vakcinēšana pansionātos un mājās notiek jau pašlaik.

Klementjevs domā, ka opozīcija šajā jautājumā pārstāvot sabiedrības vairākumu jeb vairāk nekā 60% cilvēku, un pauda cerību, ka valdība tomēr apdomāsies un nerīkosies tā, lai opozīcijai nāktos rosināt virzību uz tautas nobalsošanu.

Kā ziņots, Saeimā ir nonācis Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projekts, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu.

Tāpat likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Opozīcijas pārstāvji tikmēr gatavojas vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.