• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kazāks neredz motivāciju iedzīvotājiem braukt prom no Latvijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:19, 08.04.2021


Motivācija iedzīvotājiem braukt prom no Latvijas šobrīd ir krietni mazāka nekā iepriekšējā krīzē, kas bija 2008.gadā, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.


Foto: LETA

Viņš atzina, ka gadījumā, ja Latvijas ekonomika ilgstoši būs vājāka nekā citās valstīs, došanās labākas dzīves meklējumos uz ārvalstīm būs viena no Latvijas iedzīvotāju izvēlēm, taču šobrīd situācija ir radikāli savādāka nekā iepriekšējā krīzē 2008.gadā.

"Situācija ir radikāli savādāka nekā 2008.gadā. Gan ekonomika ir spēcīgāka, gan bezdarbs ir zemāks, gan ienākumu līmenis Latvijā ir jau krietni, krietni augstāks. Līdz ar to plaisa starp ienākumiem, kas ir pieejami Latvijā, un ienākumiem, kas ir pieejami citās valstīs, vairs nav tik liela, un motivācija braukt prom no Latvijas ir krietni mazāka," sacīja Kazāks.

Viņš arī uzsvēra, ka ir kritiski svarīgi "darīt pēc iespējas gudrākas lietas", lai valsts ekonomika būtu spēcīgāka un būtu iespējams sasniegt augstāku ienākumu līmeni.

Tāpat Latvijas Bankas prezidents atzīmēja, lai arī Latvijā bezdarba līmeni šajā krīzē ir izdevies ļoti veiksmīgi noturēt pie 9%, joprojām ir nesabalansētība starp prasmēm, kas ir bezdarbniekiem, un prasmēm, kuras darba tirgū tiek prasītas.

Latvijas Banka, pēc jaunākajām prognozēm, šogad Latvijā sagaida bezdarba līmeni 8,3% apmērā no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, nākamajā gadā - 7,3% apmērā, bet 2023.gadā - 7% apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Lasiet arī

Sabiedrība Ministrs neizslēdz nelegālās migrācijas spiediena palielināšanos no Krievijas

Ņemot vērā pēdējās dienās Somijā novēroto nelegālo imigrantu skaita pieaugumu no Krievijas puses, līdzīgu scenāriju nevar izslēgt arī Latvijā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Nost ar gļēvu liberālismu! Valdībai iesniegs aicinājumu apturēt imigrāciju

Ceturtdien, 26.oktobrī, Ministru kabinetā un pēc tam Saeimā paredzēts iesniegt memorandu "Par Latvijas valstsnācijas interešu nodrošināšanu".

Pasaule Nav indikāciju, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu

Pašlaik nav indikāciju par to, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu Latvijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica īpašo uzdevumu vēstniece Ārlietu ministrijā (ĀM) Baiba Braže.

Pasaule Francija sola finansiālu palīdzību Tunisijai migrantu plūsmas ierobežošanai

Francija pirmdien paziņoja par 25,8 miljonu eiro lielu finansiālu palīdzību Tunisijai, lai palīdzētu ierobežot nelegālo migrantu plūsmu pāri Vidusjūrai.