• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kāpēc PMLP uzlabo savu elektronisko datubāzi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:58, 09.12.2023


Mērķis ir Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2024. gada jūnijā.


Migrācijas amatpersonas vēlas izmantot uzticamu elektronisko datu banku.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk – Pārvalde) informē, ka Publisko iepirkumu likuma 3. panta 8. daļas kārtībā ir uzsākts darbs pie Pārvaldes rīcībā esošā Elektroniskā tiešsaistes vēlētāju reģistra (ETVR) pielāgošanas Eiropas Parlamenta vēlēšanu vajadzībām.

"Lai jau nākamā gada februārī būtu iespējams uzsākt drošības un veiktspējas testus, lai pārliecinātos par ETVR gatavību vēlēšanām,” informē Pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Lai 2024. gadā nodrošinātu Eiropas Parlamenta vēlēšanu tehnisko norisi, Pārvalde izmantos tās pārziņā esošo un 2021. gada pašvaldību vēlēšanās jau izmantoto ETVR, kas tiks pilnveidots atbilstoši EP vēlēšanu vajadzībām. Nepieciešamos pielāgojumus plānots paveikt līdz nākamā gada februārim, kad tiks uzsākti drošības testi, kas ir fināla posms ETVR sagatavošanā vēlēšanu norisei.

ETVR pilnveidošanas darbi izmaksās 295 000 EUR, tāpat paredzēts rezerves finansējums 98 333 EUR apmērā, kas tiks izmantots tikai gadījumā, ja ETVR pilnveidošanas procesā būs nepieciešams veikt neparedzētus darbus.

Līdz šim nebija skaidrs, cik ilgā laikā izdosies sagatavot nākamgad gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) un citu – turpmāko – vēlēšanu, kā arī referendumu norisei nepieciešamos tehniskos risinājumus, kuru uzturēšanai līdz šim tika piesaistīts privāts komersants.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) locekļi cēla trauksmi par nespēju EP vēlēšanās nodrošināt likumā paredzēto iespēju nobalsot jebkurā vēlēšanu iecirknī, kā arī par 2025. gadā gaidāmo pašvaldību vēlēšanu norises apdraudējumu.

Vēlēšanu vadības sistēma (VVS) paredzēta gan vēlēšanu komisiju locekļu, gan kandidātu darba atvieglošanai un uzlabošanai, tā ļauj sniegt pilnu uzskaiti par vēlēšanu norises gaitu un operatīvi publicēt vēlēšanu rezultātus.

Šobrīd izmantotajai VVS sākumā tika paredzēti četri moduļi, no kuriem CVK īpašumā ir divi:

-Saeimas vēlēšanu modulis – CVK īpašumā;

-pašvaldību vēlēšanu modulis – CVK īpašumā;

-Eiropas Parlamenta vēlēšanu modulis – iepriekš tika nomāts no izstrādātāja;

-tautas nobalsošanas modulis – nav izstrādāts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Nost ar gļēvu liberālismu! Valdībai iesniegs aicinājumu apturēt imigrāciju

Ceturtdien, 26.oktobrī, Ministru kabinetā un pēc tam Saeimā paredzēts iesniegt memorandu "Par Latvijas valstsnācijas interešu nodrošināšanu".

Pasaule Nav indikāciju, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu

Pašlaik nav indikāciju par to, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu Latvijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica īpašo uzdevumu vēstniece Ārlietu ministrijā (ĀM) Baiba Braže.

Pasaule Francija sola finansiālu palīdzību Tunisijai migrantu plūsmas ierobežošanai

Francija pirmdien paziņoja par 25,8 miljonu eiro lielu finansiālu palīdzību Tunisijai, lai palīdzētu ierobežot nelegālo migrantu plūsmu pāri Vidusjūrai.

Pasaule Vācija gatavojas reformēt pilsonības likumu. Kādas izmaiņas gaidāmas?

Vācijas valdība apstiprinājusi priekšlikumu reformēt pilsonības likumu, lai ļautu imigrantiem ātrāk kļūt par Vācijas pilsoņiem.