• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francija sola finansiālu palīdzību Tunisijai migrantu plūsmas ierobežošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:21, 20.06.2023


Francija pirmdien paziņoja par 25,8 miljonu eiro lielu finansiālu palīdzību Tunisijai, lai palīdzētu ierobežot nelegālo migrantu plūsmu pāri Vidusjūrai.


twitter.com/TnPresidency
Foto: twitter

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns Tunisas apmeklējuma laikā paziņoja par "25,8 miljonu eiro divpusēju palīdzību, kas veltīta migrācijas jautājumiem".

Šī palīdzība ļaus Tunisijai "iegādāties nepieciešamo aprīkojumu un organizēt noderīgu apmācību, sevišķi Tunijas policistiem un robežsargiem", Darmanēns sacīja preses konferencē pēc tikšanās ar saviem Tunisijas un Vācijas kolēģiem.

Tiekoties ar Darmanēnu un Vācijas iekšlietu ministri Nensiju Fēzeri, Tunisijas prezidents Kaiss Sajeds tomēr brīdināja, ka Tunisija "nesargās citas robežas kā tikai savējās".

"Mēs nepieņemsim, ka Tunisija kļūtu par izmitināšanas valsti" migrantiem, piebilda Sajeds.

Sajeds martā bija nācis klajā ar izteikumiem, kuros raksturoja migrantus kā demogrāfisku draudu viņa valstij. Viņa izteikumi izprovocēja vardarbības vilni pret melnādainajiem migrantiem no Zemsahāras Āfrikas valstīm, un namīpašnieki, baidoties no naudassodiem, izlika uz ielas tūkstošiem migrantu.

"Ar kopīgu gribu, jaunu veidu, kā redzēt lietas, es esmu pārliecināts, ka mēs atradīsim piemērotus risinājumus," Sajeds sacīja pirmdien.

Tunisija, kurai ir lieli parādi un kas risina sarunas par aizdevumu no Starptautiskā valūtas fonda (SVF), ir viena no valstīm, kur migranti un patvēruma meklētāji sāk braucienu pāri Vidusjūrai uz Eiropu.

Darmanēns aizstāvēja "Eiropas pieeju migrācijas izaicinājumam" un sacīja, ka līdztekus Āfrikas valstu varas iestādēm Eiropas valstis "cīnīsies pret [cilvēku] kontrabandistu tīkliem" un atbalstīt migrantu atgriešanu uz viņu mītnes valstīm.

Pieminot migrantu kuģa nogrimšanu pie Grieķijas pagājušajā trešdienā, kad gāja bojā vairāk nekā 78 cilvēki, Darmanēns sacīja, ka "pārāk daudz cilvēku uzņemas pārdrošus riskus, un viņus bieži ekspluatē kontrabandisti, kuri ir īstie noziedznieki, pret kuriem mums jācīnās".

Vācijas iekšlietu ministre sacīja, ka ir svarīgi "darīt galu šīm šausmīgajām nāvēm jūrā". Fēzere arī uzstāja, ka ir svarīgi, lai policija un robežsargi savās operācijās Tunisijā "ievērotu cilvēktiesības".

Francijas finansiālās palīdzības solījums izskanējis nedēļu pēc tam, kad Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena piedāvāja Tunisijai 105 miljonus eiro robežas pārvaldībai un cilvēku kontrabandas apkarošanai.

Šis ES finansējums, kas ir daļa no lielākas finansiālas palīdzības paketes Tunisijas ekonomikas atbalstīšanai, ir saistīts ar apmēram divu miljardu ASV dolāru SVF aizdevuma apstiprināšanu, par kuru kopš pērnā gada ir notikušas sarunas.

Sajeds ir vairākkārt noraidījis to, ko viņš dēvē par SVF "diktātu" nosacījumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

Pasaule Francijas lauksaimnieki atsāk protestus

Francijas lauksaimnieki trešdien atsākuši protestus dažas dienas pirms nacionālās lauksaimniecības izstādes, līdz kuras sākumam viņi cer sagaidīt no valdības savu prasību izpildi.