• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nav indikāciju, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:28, 12.10.2023


Pašlaik nav indikāciju par to, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu Latvijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica īpašo uzdevumu vēstniece Ārlietu ministrijā (ĀM) Baiba Braže.


Foto: LETA

Viņa akcentēja, ka jebkuri saspīlējumi var radīt jaunu migrācijas vilni, taču pašlaik tieša migrācijas plūsma uz Latviju varētu nebūt.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka situācijā var būt izmaiņas un situācija var kļūt citādāka.

Kā ziņots, kopš palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" iebrukuma sākuma sestdienas rītā, Izraēlā noslepkavoto cilvēku skaits pārsniedzis 1200.

Starp upuriem absolūtais vairākums ir civilpersonas, un tikai 189 ir karavīri.

Vēl aptuveni 150 cilvēkus kaujinieki ir sagrābuši par ķīlniekiem un aizveduši uz Gazas joslu. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Reaģējot uz palestīniešu kaujinieku uzbrukumiem, Izraēlas armija turpina masveida aviācijas un artilērijas triecienus Gazas joslai, un palestīniešu varasiestādes ziņo, ka izraēliešu uzlidojumos nogalināti aptuveni 1200 cilvēku.

Vēl aptuveni 5600 ir ievainoti. Izraēla norāda, ka viņu vidū ir simtiem kaujinieku.

Izraēlas armija paziņojusi, ka vēl aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieki likvidēti Izraēlas teritorijā.

Izraēlā mobilizēti 360 000 rezervistu, veikta karaspēka koncentrācija pie Gazas joslas robežas un evakuētas pierobežā esošās apdzīvotās vietas.

Sauszemes operācija Gazā tiks sākta, kad tā būs piemērota un atbilstoša mūsu mērķiem, norādījusi armija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.