• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzlabojusies sadarbība ar pierobežas iedzīvotājiem nelegālās migrācijas kontrolē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:07, 13.03.2024


Pēdējā laikā ir ievērojami uzlabojusies sadarbība ar Latvijas-Baltkrievijas pierobežas iedzīvotājiem nelegālās migrācijas kontrolē, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.


Foto: LETA

Viņš stāstīja, ka robežsardze no vietējiem iedzīvotājiem saņem desmitiem zvanu par aizdomīgu personu pamanīšanu pierobežā.

Pujāts norādīja uz nesen pieņemtajiem likuma grozījumiem, ar kuriem palielināti kriminālsodi par palīdzības sniegšanu nelegālajiem migrantiem. Viņš uzskata, ka šie grozījumi ir devuši savu rezultātu, darbojoties arī preventīvi jeb atturot pierobežas iedzīvotājus no vēlmes iesaistīties šādās nelikumīgās darbībās.

Robežsardzes priekšnieks arī atgādināja Latgales rajona tiesas pagājušās nedēļas spriedumu, ar kuru kādam Pakistānas pilsonim par 19 nelegālo imigrantu pārvietošanu pāri Latvijas robežai tika piemērots sešu gadu un viena mēneša cietumsods. Pujāts pauda cerību, ka arī šis spriedums kalpos kā laicīgs brīdinājums arī citiem, kuri būs domājuši par iesaistīšanos šādā nelegālā rūpalā.

LETA jau ziņoja, ka tiesa minētajam Pakistānas pilsonim piemēroja arī papildsodu - izraidīšanu no Latvijas pēc brīvības atņemšanas soda izciešanas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz septiņiem gadiem. Tāpat tiesa saglabāja apsūdzētajam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - līdz spriedums stājas spēkā.

Kā ziņots, pēdējā laikā strauji pieaudzis nelikumīgās migrācijas spiediens pret Latviju no Baltkrievijas puses. Valsts robežsardze otrdien konstatējusi 12 nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, intervijā LTV pavēstīja Pujāts.

Līdz ar to šogad kopumā no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 316 cilvēki. Martā novērsti 236 robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumi, februārī - 75, bet janvārī - tikai pieci.

Kā ziņots, palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no šodienas līdz 12.septembrim ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Nost ar gļēvu liberālismu! Valdībai iesniegs aicinājumu apturēt imigrāciju

Ceturtdien, 26.oktobrī, Ministru kabinetā un pēc tam Saeimā paredzēts iesniegt memorandu "Par Latvijas valstsnācijas interešu nodrošināšanu".

Pasaule Nav indikāciju, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu

Pašlaik nav indikāciju par to, ka situācija Gazas joslā varētu radīt tiešu migrācijas spiedienu Latvijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica īpašo uzdevumu vēstniece Ārlietu ministrijā (ĀM) Baiba Braže.

Pasaule Francija sola finansiālu palīdzību Tunisijai migrantu plūsmas ierobežošanai

Francija pirmdien paziņoja par 25,8 miljonu eiro lielu finansiālu palīdzību Tunisijai, lai palīdzētu ierobežot nelegālo migrantu plūsmu pāri Vidusjūrai.

Pasaule Vācija gatavojas reformēt pilsonības likumu. Kādas izmaiņas gaidāmas?

Vācijas valdība apstiprinājusi priekšlikumu reformēt pilsonības likumu, lai ļautu imigrantiem ātrāk kļūt par Vācijas pilsoņiem.