• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skride nosauc ierobežojumus, kuri, viņaprāt, būtu noteikti jāsaglabā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:04, 27.02.2021


Saslimstības ar Covid-19 mazināšanai noteikti būtu jāsaglabā tie ierobežojumi, kuri pierādījuši savu efektivitāti, sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija priekšsēdētājs Andris Skride (AP).


Foto: LETA

Kā būtiskāko un efektīvāko ierobežojumu Skride minēja pulcēšanās ierobežojumu saglabāšanu, tostarp arī nelielās grupās, jo pulcēšanās ierobežojumu neievērošana nodrošina lielāko Covid-19 pārnesi.

"Lielākā iespēja saslimt ir neoficiālās ballītes, kā arī kopīgas pusdienošanas darba vietā, jo pēc tam kāds no ballētājiem vīrusu var aiznest uz mājām kādam vecākam cilvēkam," sacīja Skride.

Viņš piebilda, ka riski ir arī darba kolektīvos, pat nelielos. Ja arī daudz kur darba laikā cilvēki ir maskās, tad nereti vēl notiek kopīgas pusdienu pauzes, kad maskas tiek novilktas un pie pusdienām apspriesti dažādi jautājumi.

Tāpat pie noteikti saglabājamiem ierobežojumiem Skride minēja attālinātās mācības izglītības iestādēs, kā arī stingrāku ieceļotāju kontroli uz robežām.

"Skaidrs, ka marts būs grūts, īpaši, ja vairāk izplatīsies jaunās vīrusa mutācijas," piebilda Skride.

Jautāts, kāds ir viņa viedoklis attiecībā uz tirdzniecības ierobežojumiem un nepieciešamību tos saglabāt vai mīkstināt, Skride sacīja, ka, viņaprāt, veikalā, kurā ir maz cilvēku, visi velk sejas maskas un tiek nodrošināta laba ventilācija, inficēšanās risks ir neliels.

Saeimas deputāts piebilda, ka daudz raitāk būtu jānodrošina vakcinācijas process. Kā piemēru Skride minēja Madonu, kur vakcināciju veic tikai divas ģimenes ārstu prakses, bet pārējās aptuveni desmit dažādu iemeslu dēļ to nedara.

"Šādos gadījumos aktīvāk jāiesaistās Nacionālajam veselības dienestam, Vakcinācijas projekta birojam, jābūt stingrākiem un jāliek to darīt. Gadījumos, kad ģimenes ārsti nevakcinē, tāda iespēja būtu obligāti jānodrošina vismaz katrai bijušajai rajona slimnīcai," uzsvēra Skride.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.