• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gobzems rosina atvērt visu ekonomiku, stāties pretī vīrusam un izslimot to

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
09:03, 25.02.2021 2


Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems nācis klajā ar savu piedāvājumu izejai no Covid-19 krīzes Latvijā. Tā kā vakcinācijas iespēja esot jau nokavēta un tagad, lai to pilnā mērā realizētu, būtu nepieciešami vismaz trīs gadi, vienīgais risinājums esot kolektīvi izslimot Covid-19. Tam nepieciešams atvērt ekonomiku, vienlaikus stiprinot medicīnas kapacitāti, lai adekvāti palīdzētu tiem, kam kaiti nāksies izslimot smagi.


Foto: LETA

"Krīzes vadības darbā iztrūkst analītikas. Tā ir haotiska, kas nogurdina ikvienu – gan sabiedrību, gan viņus pašus. Tas rada pamatu neuzticēties lēmumiem – arī tiem, kas ir jēdzīgi," sociālajā tīklā Facebook raksta Gobzems.

"Šobrīd ne vien NMPD un SPKC, bet jebkuram ierindas pilsonim ir skaidrs, ka vīruss pats nekur nepazudīs un turpinās aplipināt visus, kuriem tas var pielipt – tātad pamatā nevakcinētajiem un/vai neizslimojušajiem.

Pie esošā vakcinācijas ātruma, kritiskā masa pūļa imunitātei būs savakcinēta labākajā gadījumā pēc 3 gadiem, bet, ņemot vērā, ka vakcinācija jāveic ik pus gadu, pūļa imunitāti ar vakcināciju sasniegt ir pat teorētiski neiespējami. Stāstus par milzīgiem vakcinācijas tempiem esam klausījušies kopš decembra gandrīz ik nedēļu, bet nekas no tā nav piepildījies. Tātad vakcinācija nav risinājums Latvijai.

Attiecīgi atliek vienīgi izslimot, pretējā gadījumā sēdēšana mājās ir bezgalīga un ir skaidrs, kādi tad sagaidāmi scenāriji pārskatāmā nākotnē. Līdz šim izslimošanu ir traucējis ierobežotais gultas vietu skaits. Līdz ar to šobrīd pamatjautājums – vai un kas tiek darīts, kopš ir skaidri zināms vīrusa raksturs, lai būtiski palielinātu gultas vietu skaitu un lielāks saslimušo skaits neapdraudētu medicīnas sistēmu. Kā arī – cik daudz mūsu medicīnas eksperti un padomdevēji uz šo brīdi analizējuši un pārņēmuši jaunākos pieejamos pētījumus daudz kur pasaulē, lai būtiski palielinātu cilvēku noturību pret šo vīrusu un lai ārstētu to agrīnā stadijā, nenonākot līdz slimnīcām.

Vienīgais modelis, lai, izglābjot simts dzīvību, neiznīcinātu tūkstošiem dzīves, ir stāties šim vīrusam pretī, nevis no tā slēpties. Nepastāv modelis, kurā ir iespējams vienkārši iebarikādēties mājās un palaist šo vīrusu garām. Valdība nav nākusi klajā ar skaidru savu modeli. Luksofors nav modelis. Tā ir reakcija uz jau notikušo.

Protams, tas šobrīd galīgi nav atkarīgs no pie varas esošās politiskās partijas nosaukuma vai ideoloģijas, šobrīd tas ir atkarīgs tikai un vienīgi no rakstura, uzņēmības, apķērības un gribas. Tas ir tas, ko ikviens sagaida no valsts vadītājiem tik nopietnas krīzes situācijā."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.