• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā aizliedz retranslēt televīzijas kanālu "RTR Rossija"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:35, 08.02.2021 1


Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmusi aizliegt televīzijas kanāla "RTR Rossija" retranslāciju Latvijā, liecina NEPLP priekšsēdētāja Ivara Āboliņa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".



Viņš norādīja, ka padome lēmusi no 15.februāra uz gadu aizliegt televīzijas kanāla "RTR Rossija" retranslāciju Latvijas teritorijā.

"Mēs savu informatīvo telpu aizsargājām, aizsargājam un aizsargāsim," viņš vēsta "Twitter" ierakstā.

Jau vēstīts, ka, konstatējot naida kurināšanu Zviedrijā reģistrētās televīzijas programmas "Rossija RTR" raidījumā "60 minūtes", NEPLP pērn jūlijā sāka programmas ierobežošanas procedūru, solot iespējamu retranslācijas aizliegumu atkārtota pārkāpuma gadījumā.

NEPLP skaidroja, ka, veicot diskusiju 2020.gada 10.jūlijā pārraidītā raidījuma "60 minūtes" monitoringu, konstatēts, ka gan diskusijas dalībnieku, gan arī raidījuma vadītājas Olgas Skabejevas lietotie apzīmējumi, iespējams, vērtējami kā naida runa, diskusijas laikā Ukrainu nosaucot par teroristisku valsti un tās bijušo prezidentu Petro Porošenko - par teroristu. Ukrainas pārstāvis norādīja, ka Krievija gaidot Ukrainas šķelšanos, lai varētu to apkarot. Diskusijas gaitā raidījuma vadītāja piedāvāja Krievijai ieiet Ukrainā, nomierinot abas konfliktā iesaistītās puses.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums (EPLL) nosaka, ka elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās un raidījumos nedrīkst ietvert mudinājumu uz vardarbību vai naida kurināšanu. Šajā gadījumā NEPLP konstatēja iespējamu pārkāpumu naida kurināšanā pret Ukrainas valsti un tautu.

Atbilstoši Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā noteiktajam NEPLP nodrošina uztveršanas brīvību un Latvijas teritorijā neierobežo elektroniskā plašsaziņas līdzekļa retranslāciju no citas Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts, izņemot gadījumus, kad programmā ir būtiski pārkāpts EPLL. Konstatējot programmā pārkāpumu, NEPLP par to jāinformē mediju pakalpojumu sniedzējs, dalībvalsts, kuras jurisdikcijā ir pakalpojumu sniedzējs un Eiropas Komisija. Gadījumā, ja NEPLP programmā gada laikā konstatēs vismaz vēl vienu pārkāpumu, tā būs tiesīga pieņemt lēmumu un uz laiku ierobežot programmas izplatīšanu Latvijas teritorijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība «Yandex» tiesājas ar NEPLP par darbības ierobežošanu Latvijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā šodien skatīs SIA "Yandex" pieteikumu atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, ar kuru tika ierobežota tīmekļa vietnes "yandex.ru" pieejamība Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība NEPLP rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Saeimas deputātu iesniegtajos grozījumos Darba likumā rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanai.

Sabiedrība Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.

Sabiedrība NEPLP liedzis pieeju visām ar Yandex saistītajām vietnēm Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi pieeju visām ar "Yandex" saistītajām vietnēm Latvijā, tā tviterī paziņojis NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.