• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:30, 15.01.2024


Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.


Foto: LETA

"Aizliegtais paņēmiens" 2021.gadā veica eksperimentu un pārbaudīja antivielas pēc "Pfizer" otrās vakcīnas un "AstraZeneca" pirmās vakcīnas. "Gulbja laboratorijas" pārbaudē tika secināts, ka pēc "AstraZeneca" vakcīnas antivielu ir mazāk. Eksperimenta laikā antivielas tests veikts 25 cilvēkiem.

NEPLP uzskatīja, ka raidījumā netika nodrošināta pienācīga informācijas precizitāte un neitralitāte, taču tagad tiesa atzinusi, ka likums tomēr nav pārkāpts.

Spriedumā norādīts, ka LTV nav pieļāvusi tai norādīto tiesību normu pārkāpumu un ir ievērojusi neitrālas un precīzas informācijas sniegšanas pienākumu, kā arī raidījumā sniegtā informācija ir bijusi patiesa un iespēju robežās tik precīza un neitrāla, cik uz to brīdi bija iespējams.

Tiesas spriedumā apstiprināts, ka fakti par antivielu līmeni (pēc pilna vakcinācijas kursa ar "Pfizer/Biontech" vakcīnu un pēc "AstraZeneca" vakcīnas pirmās devas saņemšanas) raidījuma veidotāju izvēlētajās dažādās vecuma grupās tādā saturā un apjomā, kādi bija pieejami raidījuma translēšanas laikā, atspoguļoti precīzi.

Līdz ar sprieduma, kas nav pārsūdzams, spēkā stāšanās brīdi administratīvā pārkāpuma process ir izbeigts, atceļot NEPLP lēmumu par 4000 eiro naudas soda piemērošanu LTV.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Ombuds: LTV sižetā par Ļubkas slepkavību nav pārkāptas redakcionālās vadlīnijas

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) raidījuma "Panorāma" novembra sižetā "Uzņēmēja nāve Rēzeknē: strīds, kas pārauga slepkavībā" nav pārkāptas sabiedrisko mediju redakcionālās vadlīnijas, secinājis sabiedrisko mediju ombuds Andra Rožukalne.

Kriminālziņas LTV padome analizēs sižetus par uzņēmēja Ļubkas slepkavības notikumiem

Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome analizēs LTV pārraidītos sižetus par uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Anita Jansone.

Sabiedrība LTV par 42 000 eiro plāno iekārtot Vecgada šova studiju

Latvijas televīzija (LTV) izsludinājusi iepirkumu par "Vecgada šova 2023" muzikālās studijas iekārtošanu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.

Sabiedrība SEPLP nolemj LTV valdi atstāt viena cilvēka sastāvā

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdē pagaidām būs tikai viens valdes loceklis, grozot LTV statūtus, nolēmusi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).