• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NEPLP rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:53, 05.02.2024


Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Saeimas deputātu iesniegtajos grozījumos Darba likumā rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanai.


Foto: LETA

NEPLP norāda, ka ir iepazinusies ar Saeimā izskatīšanā esošajiem grozījumiem Darba likumā, kas paredz tikai atsevišķas profesiju grupas, kurās darba devējs būs tiesīgs prasīt krievu valodas prasmes.

Institūcijā skaidro, ka minētie likuma grozījumi var būtiski ietekmēt NEPLP funkciju nodrošināšanu un informatīvās telpas uzraudzību, ņemot vērā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto, ka NEPLP veic elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības monitoringu un apkopo tā rezultātus, monitoringā ietilpst arī elektronisko plašsaziņas līdzekļu izplatītā satura, tostarp satura krievu valodā, uzraudzību.

Tāpat NEPLP atbilstoši savai kompetencei veic dažādu tīmekļa vietņu pārbaudes, vērtējot audio un audiovizuāla satura izvietošanu tajās, visbiežāk informācija šajās tīmekļa vietnēs ir izvietota tieši krievu valodā.

Tādējādi, lai nodrošinātu spēkā esošajos normatīvajos aktos noteikto NELPL funkciju izpildi un spētu aizsargāt Latvijas informatīvo telpu, atsevišķu NEPLP sekretariāta darbinieku pienākumu izpildei ir nepieciešamas teicamas krievu valodas zināšanas, bez kurām nav iespējams pilnvērtīgi veikt darba pienākumus.

NEPLP skaidro, ka runa ir tikai par atsevišķiem darbiniekiem Monitoringa departamentā, kuru darba pienākumos ietilpst satura krievu valodā monitorings un analīze, savukārt nevienam citām NEPLP sekretariāta darbiniekam krievu valodas zināšanas netiek un netiks prasītas.

NEPLP uzsver, ka atbalsta valsts valodas stiprināšanu un deputātu rosināto grozījumu veikšanu Darba likumā. Taču, ņemot vērā iepriekš norādītos apsvērumus, institūcija lūdz likumprojektā paredzēt izņēmumu, kas ļautu NEPLP uz atsevišķām amata vietām pieprasīt darbiniekiem krievu valodas zināšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība «Yandex» tiesājas ar NEPLP par darbības ierobežošanu Latvijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā šodien skatīs SIA "Yandex" pieteikumu atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, ar kuru tika ierobežota tīmekļa vietnes "yandex.ru" pieejamība Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.

Sabiedrība NEPLP liedzis pieeju visām ar Yandex saistītajām vietnēm Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi pieeju visām ar "Yandex" saistītajām vietnēm Latvijā, tā tviterī paziņojis NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Sabiedrība Latvijā ierobežo piekļuvi piecām tīmekļa vietnēm ar Krievijas propagandas saturu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi ierobežot piekļuvi Latvijā piecām tīmekļa vietnēm, kurās izplatīts Krievijas propagandas saturs.