• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saskaņa atbalsta prasību par izglītības ministres Šuplinskas demisiju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:46, 26.11.2020


Partija "Saskaņa" atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasību par izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) demisiju, informēja politiskajā spēkā.


Foto: LETA

"Saskaņas" ieskatā Šuplinskas aktivitātes gan Covid-19 pandēmijas izraisītajā ārkārtējā situācijā, gan saistībā ar nozares attīstības stratēģisko plānošanu noved pie izglītības sistēmas degradācijas valstī.

Partijas līderis Jānis Urbanovičs norādīja, ka valdība "maskētā formā" ir pieņēmusi lēmumu par pāreju uz attālinātām mācībām Covid-19 situācijā - skolu administrācijām ir izvirzītas praktiski neizpildāmas prasības klātienes mācību organizēšanai un tām pašām nāksies Ministru kabineta vietā pieņemt šādu smagu lēmumu.

"Taču valdībai, nevis skolām, ieviešot "lokdaunu", ir jānodrošina sociālās garantijas jaunāko klašu skolēnu vecākiem, kuriem uz laiku būs liegta iespēja strādāt. Būtu jānodrošina piemaksas skolotājiem, jānodrošina tehniskais aprīkojums attālināto mācību procesam. Varas iestādes ir pārlikušas atbildību uz skolām. Šajā situācijā Izglītības un zinātnes ministrija parādīja pilnīgu nespēju aizsargāt nozares intereses - skolotāju, vecāku, skolēnu intereses," uzsvēra politiķis.

Urbanovičs akcentēja, ka skolotāji, kuri turpina mācīt klātienē, ik dienu riskē ar savu veselību. Pedagogiem, kuri strādā attālināti, nav metodiku, viņi ir spiesti paši iegādāties mācību vajadzībām nepieciešamo tehniku.

Partijas ieskatā "ir brutāli ignorēta" viena no LIZDA prasībām - noteikt, ka attālinātas mācības ir pagaidu pasākums Covid-19 kontekstā, un turpināt normālu darbu pie attālinātas mācības regulējošiem normatīvo aktu grozījumiem.

"Faktiski visas Ilgas Šuplinskas sāktās reformas samazina kvalitatīvas izglītības pieejamību, izraisa skolēnu segregāciju atkarībā no ģimenes finansiālā stāvokļa. Valsts izvirza arvien jaunas prasības skolu administrācijai, skolotājiem un skolēnu vecākiem, bet nepilda savus sociālos pienākumus," pauda partijā.

Kā ziņots, LIZDA nolēmusi pieprasīt izglītības un zinātnes ministres Šuplinskas demisiju, trešdien preses konferencē paziņoja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Šuplinska bijusi gatava atbalstīt tikai vienu no 15 LIZDA prasībām, divas prasības tiktu atbalstītas daļēji, kamēr pārējās - pilnībā ignorētas, sacīja Vanaga.

Tāpat viņa norādīja, ka sociālais dialogs ar ministri pēc LIZDA padomes sēdes ir pasliktinājies.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.