• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


1.-6 klases likšot mierā; augstskolas pilnībā pāries uz attālinātām mācībām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:17, 27.10.2020


Augstskolas pāries uz attālinātu studiju procesu, taču izņēmums būs praktiskās nodarbības medicīnas un inženierijas studentiem, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP).


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka šobrīd Ministru kabinets lemjot par izglītības procesu, un piedāvājums esot, ka augstskolas pāriet pilnībā attālināti ar iepriekš minēto izņēmumu. "Redzam arvien vairāk gadījumus augstskolās, un uzskatam, ka augstskolās nevajadzētu būt lielām problēmām nodrošināt studijas attālināti," teica Znotiņš.

Praktiskās nodarbības varēšot notikt velkot sejas maskas vai sejas aizsegus.

Vaicāts, vai pāreja uz attālinātām mācībām gaida arī skolas, Znotiņš sacīja, ka 7.-12.klasēm jau šonedēļ mācības notiek attālināti, un uzsvēra, ka tām pašvaldībām, kurām noteikta karantīna šo klašu skolēniem būs jāīsteno vismaz B mācību modelis.

Viņš norādīja, ka premjera birojs esot aktualizējis jautājumu par 1.-6.klašu skolēniem, tomēr IZM ieskatā tieši šai skolēnu grupai klātienes mācību process ir būtiskākais, un IZM to maksimāli centīsies saglabāt. Ministrijā nepiekrīt ierosinājumam noteikt visiem mācības attālināti, teica Znotiņš.

"Centīsimies saglabāt līdz vien iespējams mācības 1.-6.klašu skolēniem klātienē," solīja politiķis.

Vaicāts, kad šī situācija varētu mainīties, Znotiņš iepazīstināja ar Veselības ministrijas izstrādāto tabulu, kurā ietverts dažādu rādītāju kopums un četras kategorijas. Šobrīd Latvija esot trešajā, "oranžajā" kategorijā, kurā ir augsts risks. Ja Latvija iekritīs pēdējā klasifikācijā, tad, droši vien, mācības būs pilnībā attālināti, teica Znotiņš.

"Līdz tam cerams izdosies savaldīt situāciju, un šobrīd uz to neskatāmies," pauda IZM parlamentārais sekretārs.

Vēl viņš atklāja, ka IZM veica pētījumu par skolu izvēli nodrošināt mācības, un pētījumā atklājies, ka no 680 skolām B modeli ieviesušas aptuveni 120 skolas. No jaunākajiem datiem, IZM prognozē, ka mācības B vai C modelī, iespējams, īstenos 300 skolas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.