• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spilves lidlaukā atzīmēs Latvijas aviācijas svētku simtgadi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:44, 15.08.2020


Rīga, 15.aug., LETA. Rīgas svētku laikā šodien Spilves lidlaukā atzīmēs Latvijas aviācijas svētku simtgadi, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori. Šodien no plkst.12 līdz 18 Spilves lidlaukā apmeklētājiem būs ie...
Rīga, 15.aug., LETA. Rīgas svētku laikā šodien Spilves lidlaukā atzīmēs Latvijas aviācijas svētku simtgadi, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Šodien no plkst.12 līdz 18 Spilves lidlaukā apmeklētājiem būs iespēja doties īpašā pastaigā, kas izveidota par godu aviācijas svētku simtgadei. Tās laikā varēs uzzināt interesantus faktus par Latvijas aviācijas vēsturi un mūsdienām.

Lidlaukā varēs apskatīt dažādu paaudžu un veidu lidaparātus, uzzināt par to specifiku un vēsturi. Tāpat pasākumā būs redzams kāds īpašs un Latvijā vēl nekad nebijis gaisa kuģis.

Savukārt uz Spilves skrejceļa dienas gaitā pacelsies un nolaidīsies dažādu paaudžu lidaparāti. Skatītājiem būs iespēja vērot arī Jurģa Kairisa paraugdemonstrējumus, kā arī vēsturisko lidaparātu lidojumus. Tāpat varēs vērot izpletņlēcēju paraugdemonstrējumus.

Turklāt Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" piedalīsies aviācijas svētkos ar īpašu "Airbus A220-300" lidmašīnas zemo pārlidojumu. "Airbus A220-300" lidmašīnas pārlidojums plānots plkst.14.55. Lidmašīnu šajā pasākumā vadīs pieredzējuši un augsti kvalificēti piloti no Latvijas.

Spilves lidostā būs apskatāmas arī "airBaltic" Pilotu akadēmijas izmantotās "Diamond DA40" mācību lidmašīnas. Tāpat interesentiem būs iespēja no "airBaltic" Pilotu akadēmijas pašreizējiem studentiem un instruktoriem uzzināt vairāk par pilota profesiju.

Pasākuma laikā darbosies vietējais FM radio, tādēļ apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi pārnēsājamos radioaparātus vai austiņas viedtālruņiem, jo visas dienas garumā, īpaši izveidotā radio frekvencē, būs iespēja klausīties izglītojošu un izklaidējošu programmu saistībā ar aviāciju.

Pasākums ir bez maksas. To organizē nodibinājums "Lidosta "Spilve"" un biedrība "Latvijas aviācijas muzejs "Spilve"".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Interesanti fakti E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.