• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Biržu indeksi lielākoties pieaug ASV, bet krītas Eiropā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 03:39, 02.07.2020


Ņujorka, 2.jūl., LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā trešdien lielākoties pieauga un indekss "Nasdaq Composite" sasniedza jaunu rekordu, tomēr Eiropas biržās akciju cenas kritās. "Nasdaq Composite" pieauga par 1,0%, patei...
Ņujorka, 2.jūl., LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā trešdien lielākoties pieauga un indekss "Nasdaq Composite" sasniedza jaunu rekordu, tomēr Eiropas biržās akciju cenas kritās.

"Nasdaq Composite" pieauga par 1,0%, pateicoties "Amazon", "Netflix" un citu tehnoloģiju milžu akciju cenu kāpumam, lai gan lielā daļā ASV strauji pieaug jaunu Covid-19 gadījumu skaits. 

Kalifornijas štata gubernators lika Losandželosas restorāniem apturēt ēdināšanu iekštelpās, savukārt citas ASV amatpersonas aicināja amerikāņus palikt mājās gaidāmajās Neatkarības dienas brīvdienās, jo vairākos štatos tiek reģistrēti tūkstošiem jaunu Covid-19 gadījumu dienā. 

"Amazon", "'Facebook", "Google" māteskompānijas "Alphabet" un "Netflix" akciju cenas pieauga par 1,7 līdz 6,7%, to pakalpojumiem saglabājot popularitāti, kas pieaugusi pašizolācijas apstākļos. 

"Tāda paša veida Covid-19 rotāciju mēs redzējām pandēmijas sākumā," sacīja "FHN Financial" galvenais ekonomists Kriss Lovs. "Daudziem cilvēkiem tas nozīmē, ka strādāt mājās vajadzēs ilgāku laiku." 

Jauni ASV ekonomikas dati parādīja situācijas uzlabošanos salīdzinājumā ar kritumu pavasarī.

ASV privātie uzņēmumi jūnijā pieņēma darbā 2,4 miljonus cilvēku, savukārt maijā darbā tika pieņemti trīs miljoni cilvēku. Tas nozīmē, ka ceturtdaļa no 20 miljoniem cilvēku, kuri martā un aprīlī zaudēja darbu pandēmijas dēļ, ir atgriezušies darbā.

Piedāvājuma pārvaldības institūta aprēķinātais ražošanas indekss jūnijā pieauga līdz 52,6%, parādot atgriešanos pie izaugsmes.

Vadošie autobūvnieki, tostarp "General Motors" un "Fiat Chrysler", tomēr ziņoja par ievērojamu produkcijas noieta samazināšanos 2.ceturksnī.  

Eiropas biržu indeksi nedaudz samazinājās. 

Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" otrdienas vakarā paziņoja, ka plāno atlaist 15 000 darbinieku jeb apmēram 11% no visiem saviem darbiniekiem pasaulē, reaģējot uz "vissmagāko krīzi", kādu nozare pieredzējusi. 

Elektromobiļu būves uzņēmuma "Tesla" akcijas cena pieauga par 3,7% un tas kļuva par pasaulē lielāko autobūves uzņēmumu pēc tirgus vērtības, pārspējot "Toyota". 

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,3% līdz 25 734,97 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,5% līdz 3115,86 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 1,0% līdz 10 154,63 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,2% līdz 6157,96 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,4% līdz 12 260,57 punktiem , bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,2% līdz 4926,94 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 1,4% līdz 39,82 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 1,8% līdz 42,03 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,1234 līdz 1,1249 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2401 līdz 1,2468 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 107,93 līdz 107,43 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 90,59 līdz 90,19 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.