• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NATO aizsardzības ministri spriedīs par alianses atbalstu cīņā ar Covid-19

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:38, 15.04.2020


Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) šodien piedalīsies NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmē, kurā ministri videokonferences formātā apspriedīs NATO rīcību, reaģējot uz Covid-19 izraisīto pandēmiju, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).


Foto:

NATO jau patlaban koordinē loģistikas, transporta un medicīniskās palīdzības sniegšanu sabiedrotajiem cīņā ar Covid-19, vienlaikus turpinot nodrošināt atturēšanu, aizsardzību un iedzīvotāju drošību, uzsvēra ministrijā.

AM norādīja, ka NATO stratēģiskā smagā gaisa transporta grupa operatīvi nodrošina kritisko preču piegādi no dažādām pasaules valstīm. Līdz šim piegādāts simtiem tonnu sabiedroto ziedotā medicīniskā aprīkojuma. NATO sabiedrotie dalās pieredzē koronavīrusa pandēmijas mazināšanā un nodrošina citu dalībvalstu pacientu ārstēšanu savās slimnīcās, demonstrējot savstarpēju solidaritāti.

Svarīga loma cīņā ar Covid-19 ir NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, kuri palīdz civilajai sabiedrībai, tostarp, ar loģistiku un plānošanu, nodrošinot izvēršamās teltis, pacientu transportēšanu, sabiedrisko vietu dezinficēšanu un sniedzot atbalstu robežsardzei, akcentēja AM.

Ārkārtas sanāksmē aizsardzības ministri vienosies par to, kādā veidā NATO vēl var sniegt atbalstu cīņā ar Covid-19.

Tāpat ministri pārrunās turpmāko rīcību, lai vērstos pret dezinformāciju, kas saistīta ar koronavīrusa izplatību, kā arī apspriedīs NATO īstenoto operāciju un misiju norisi pandēmijas laikā.

NATO aizsardzības ministru ārkārtas sanāksmi vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sanāksmē piedalīsies arī ES Augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels Fonteljess, kā arī NATO partnervalstu Somijas un Zviedrijas aizsardzības ministri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Sabiedrība Militārajā bāzē "Ādaži" atzīmēs NATO 75.gadadienu

NATO tika dibināta tieši pirms 75 gadiem - 1949.gada 4.aprīlī.

Pasaule FT: NATO plāno 100 miljardu dolāru militāro palīdzību Ukrainai

NATO izstrādā plānus par piecu gadu militārās palīdzības pakotnes nodrošināšanu Ukrainai 100 miljardu ASV dolāru apmērā, lai pasargātu to no "politisku pārmaiņu vējiem" iespējamas Donalda Trampa otrās prezidentūras gadījumā, ziņoja laikraksts "Financial Times" (FT).

Sabiedrība Rīgas pilī atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO

Rīgas pilī šodien atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.