• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Protestā pret novadu reformu dodas smagās tehnika (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:03, 05.03.2020


Protesta akcijā pret novadu reformu no Elejas uz Jelgavu devušās vairāk nekā 70 smagās tehnikas vienības, informēja protesta organizators, zemnieks un Latvijas Zaļās partijas ģenerālsekretārs Pēteris Dimants.


Foto: LTV

Protesta akcijas dalībniekus uzrauga vairākas Ceļu policijas ekipāžas, kā arī Pašvaldības policijas darbinieki. Protesta dalībnieki ir uzsākuši lēni kustēties pa šoseju Jelgavas virzienā, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, notiekošo komentēja Dimants.

Viņš uzsvēra, ka protesta dalībniekiem šorīt ir cerība, apņēmība un cīņas spars, lai panāktu, ka Saeima aptur, viņuprāt, neloģisku lēmumu pieņemšanu, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu.

"Šis rīts ir kā svaigas elpas vilciens tam murgam, kādā novadu cilvēki ir dzīvojuši pēdējos mēnešus, kad viņu paustais viedoklis lēmējvaru nav interesējis un Saeimas deputāti ir to klaji ignorējuši," pauda Dimants.

Viņš arī norādīja, ka patlaban uz Rīgu ir devušies vairāki autobusi ar novadu iedzīvotājiem no visas Latvijas, lai pie Saeimas varētu paust savu nostāju pret valstī īstenoto politiku, kas iztukšos Latvijas lauku novadus.

Aģentūra LETA novēroja, ka Lietuvas šosejā pie Jelgavas robežas dežūrē Valsts policijas ekipāža. Lai arī sākotnēji bija plānots, ka tehnika Jelgavā būs jau plkst.8.30, vēl īsi pirms plkst.9 tā rotācijas apli Miera ielā nebija sasniegusi.

Kā ziņots, Saeima šodien otrajā lasījumā sāks skatīt likumprojektu par administratīvi teritoriālo reformu, un tiek prognozēts, ka tas varētu būt ļoti laikietilpīgs process, jo likumprojektam iesniegti vairāk nekā 300 priekšlikumi. Vienlaikus pie parlamenta, kā arī citviet Latvijā pulcēsies administratīvi teritoriālās reformas pretinieki, noskaidroja aģentūra LETA.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija iepriekš atbalstīja lielāko daļu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājuma par jauno novadu teritorijām Pierīgas, Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionos.

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā.

Līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 40 pašvaldības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.