• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vērtēs Latvijas atbildīgo dienestu gatavību koronavīrusa izplatībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:49, 26.01.2020


Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) nākamnedēļ sasaucis komisijas sēdi, lai noskaidrotu Latvijas atbildīgo dienestu gatavību saistībā ar jauno koronavīrusu, kas strauji turpina izplatīties pasaulē, aģentūru LETA informēja Skride.



"Šobrīd ir nepieciešams, lai Latvijas atbildīgie dienesti jau ir trauksmes gatavībā, ja kāds no inficētajiem cilvēkiem sasniegs Latviju, lai varētu atpazīt vīrusu un veikt karantīnas pasākumus. Tāpat ir nepieciešams noskaidrot, kādus preventīvos pasākums ir iespējams veikt jau šobrīd lidostā “Rīga”, piemēram, uzstādot termokameras, lai noteiktu, vai cilvēkam nav drudzis, kas ir viena no pazīmēm koronavīrusam, un tas nav bijis vīrusa skartajās teritorijās," uzskata Skride.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks 28.janvārī plkst.10, uz kuru tiks uzaicināti visi atbildīgie dienesti.

Jau ziņots, ka Kanādā, iespējams, atklāts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, sestdien paziņojušas amatpersonas, piebilstot, ka tiek veiktas papildus pārbaudes, lai apstiprinātu diagnozi.

Pacients ir ap piecdesmit gadiem vecs vīrietis, kurš 22.janvārī atgriezās Toronto no Uhaņas, no kurienes Ķīnā izplatījās bīstamais vīruss.

Ķīnā ar jauno koronavīrusu inficējušies jau aptuveni 2000 cilvēku, no kuriem 56 ir miruši.

Drīz pēc atgriešanās Kanādā vīrietis sajuties ļoti slikti. Pašreiz viņš atrodas izolācijā slimnīcā, kuras darbinieki ievēro visus nepieciešamos piesardzības pasākumus. Vīrieša stāvoklis ir stabils, atklāja Ontārio provinces veselības ministre.

Ja apstiprināsies, ka vīrietis tiešām inficējies ar jauno koronavīrusu, tas būs pirmais šāds gadījums Kanādā.

Inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā, Dienvidkorejā, Saūda Arābijā un ASV, Francijā un Austrālijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.