• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:55, 06.05.2024


Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.


twitter.com/AJEnglish
Foto: twitter

Lēmums nozīmē, ka "Al Jazeera" žurnālistiem ir aizliegts veidot reportāžās no Izraēlas, kā arī Izraēlā aizliegts retranslēt šīs televīzijas kompānijas programmas un tiek bloķēta piekļuve tās interneta vietnēm.

Šis aizliegums būs spēkā 45 dienas, taču termiņu iespējams pagarināt. Aizliegums neattiecas uz Jordānas rietumkrastu un Gazas joslu.

Izraēla apsūdz Kataras finansēto telekanālu pret Izraēlu vērstā nostājā un sadarbībā ar palestīniešu teroristu grupējumu 'Hamās". "Al Jazeera" šīs apsūdzības noraida.

Valdības lēmums pieņemts, pamatojoties uz parlamenta nesen pieņemto likumu, kas ļauj valdībai uz laiku pārtraukt ārvalstu raidorganizāciju darbību, ja tās tiek uzskatītas par draudu nacionālajai drošībai.

Tūlīt pēc valdības lēmuma pieņemšanas sakaru ministrs Šlomo Karhi parakstīja rīkojumu, kas paredz arestēt "Al Jazeera" aprīkojumu, tostarp videorediģēšanas aparatūru, kameras, mikrofonus, serverus, klēpjdatorus un mobilos tālruņus.

Par ieceri pārtraukt "Al Jazeera" darbību Izraēlā Netanjahu paziņoja jau aprīļa sākumā. Tolaik šos plānus nosodīja ASV, norādot, ka Vašingtona ne vienmēr piekrīt "Al Jazeera" atspoguļojumam, tomēr atbalsta brīvu presi.

Izraēla arī iepriekš draudējusi pārtraukt "Al Jazeera" darbību valstī, bet līdz šim to nav darījusi.

Tiesa, vēršanās pret šo televīzijas kompāniju var izrādīties riskanta, jo Katara ir galvenais vidutājs sarunās starp Izraēlu un "Hamās". Tā palīdzēja panākt nedēļu ilgo uguns pārtraukšanu Gazas joslā novembrī, bet tā tagad jau vairākas nedēļas rīko sarunas, kuru nolūks ir karā panākt vēl vienu pauzi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.