• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skotijā stājies spēkā pretrunīgais naida noziegumu likums

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:50, 02.04.2024


Skotijā pirmdien stājās spēkā pretrunīgu reakciju izraisijušais naida noziegumu likums, kurā par pārkāpumu atzīta naida kurināšana pret vairākām sabiedrības grupām, arī transpersonām.



Likumu par naida noziegumiem un sabiedrisko kārtību, kurā konsolidētas pastāvošās normas par naida noziegumiem, kā arī noteikts jauns pārkāpuma veids, skotu likumdevēji pieņēma jau 2021.gadā, bet spēkā tas stājies tagad.

Kā skaidroja Skotijas valdība, likums ir reakcija uz neatkarīgu izvērtējumu par naida noziegumu likumiem, un ar to tiek gādāts, lai aizsardzība ir "atbilstoša 21.gadsimtam".

Iezīmju vidū, kas tiek aizsargātas atbilstoši jaunajam likumam, ir vecums, invaliditāte, rase, reliģija un seksuālā orientācija, kā arī dzimuma identitāte.

Tomēr Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks norādīja, ka nevienu nedrīkst sodīt par to, ka tiek "apliecināti vienkārši bioloģijas fakti".

"Mēs ticam vārda brīvībai šajā valstī, un konservatīvie to vienmēr aizstāvēs," paziņojumā laikrakstam "Daily Telegraph" uzsvēra premjers.

Nopēlumu jaunajam likumam paudusi rakstniece Dž. K. Roulinga, kurai jau iepriekš iznākusi saķeršanās ar transpersonu tiesību aktīvistiem.

Likums būs "plaši atvērts ļaunprātīgai izmantošanai no aktīvistu puses, kas vēlas apklusināt tos no mums, kas izsakās pret sieviešu un meiteņu vienam dzimumam domāto telpu likvidēšanu", platformā "X" brīdināja rakstniece.

"Es šobrīd esmu ārpus valsts, bet ja tas, ko es šeit esmu rakstījusi, atbilstoši jaunā likuma normām tiks atzīts par pārkāpumu, es ar ieinteresētību gaidu, ka, atgriežoties skotu apgaismības dzimtenē, tikšu aizturēta," norādīja Roulinga.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Lasiet arī

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.

Kultūra «Brit Awards» ceremonijā triumfē dziedātāja Raye

Mūzikas balvu "Brit Awards" ceremonijā sestdienas vakarā Londonas O2 arēnā triumfēja 26 gadus vecā britu dziedātāja "Raye", saņemot sešas godalgas.