• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV un Izraēlas aizsardzības ministri apspriedīs karu Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:54, 26.03.2024


ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šodien tiksies ar Izraēlas aizsardzības ministru, lai apspriestu Izraēlas karu ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, plānoto operāciju Rafahā un iespējas atteikties no tās.


twitter.com/SecBlinken
Foto: twitter

ASV un citi Izraēlas sabiedrotie aicina Izraēlu neveikt uzbrukumu Rafahai, bet Izraēla apgalvo, ka nevar sakaut "Hamās", neieejot Rafahā, kur "Hamās" ir četri bataljoni ar vairākiem tūkstošiem kaujinieku.

Pentagona preses sekretārs ģenerālmajors Pets Raiders pirmdien žurnālistiem paziņoja ka Ostina plānotā tikšanās ar Izraēlas aizsardzības ministru Joavu Galantu joprojām ir spēkā, lai gan Izraēla šonedēļ pēkšņi atcēla augsta līmeņa delegācijas vizīti Vašingtonā.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu atcēla vizīti, protestējot pret ANO Drošības padomes pirmdien pieņemto rezolūciju par "tūlītēju uguns pārtraukšanu" Gazas karā.

ANO Drošība padomē ASV ir veto tiesības, tomēr pirmdienas balsojumā Savienotās Valstis tās neizmantoja, bet gan atturējās, tādējādi netraucējot rezolūcijas pieņemšanai. ASV veto tiesības izmantoja, lai bloķētu iepriekšējās trīs Drošības padomes rezolūcijas, kurās tika aicināts uz uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

"Pastāv veidi, kā novērst "Hamās" draudus, vienlaikus ņemot vērā arī civiliedzīvotāju drošību. Daudzi no tiem ir gūti no mūsu pašu pieredzes, vadot operācijas pilsētvidē," sacīja Raiders, paužot cerību, ka aizsardzības ministru sarunās tiks apspriesti šādi jautājumi.

ANO Drošības padomes rezolūcijā aicināts pārtraukt uguni musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā. Netanjahu apsūdzēja ASV par atkāpšanos no "principiālās nostājas", pieļaujot rezolūcijas pieņemšanu bez nosacījuma, ka uguns pārtraukšana ir atkarīga no ķīlnieku atbrīvošanas.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs sacīja, ka ASV ir vīlušās par lēmumu atcelt delegācijas vizīti. Viņš norādīja, ka sarunās ar Galantu, visticamāk, tiks apspriests tas, ko ASV bija plānojušas apspriest ar Izraēlas delegāciju.

Baltā nama mērķis bija runāt ar izraēliešiem par iespējamām alternatīvām sauszemes iebrukumam Rafahai.

Galants pirmdien tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu un nacionālās drošības padomnieku Džeiku Salivanu. Tomēr Kērbijs sacīja, ka šīs tikšanās nebija iecerētas kā delegācijas sanāksmju aizvietošana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.

Pasaule Irāna: atriebes akcija pret Izraēlu uzskatāma par noslēgušos

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".

Pasaule Irāna raidījusi uz Izraēlu lidrobotus

Irāna no savas teritorijas sestdien raidījusi uz Izraēlu bezpilota lidaparātus, ziņo Izraēlas armija.

Pasaule Irānas līderis atkārtoti draud Izraēlai

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei trešdien vēlreiz piedraudēja Izraēlai, ka tā tiks sodīta par uzlidojumu Irānas konsulātam Sīrijas galvaspilsētā, kurā tika nogalināti septiņi Revolucionārās gvardes pārstāvji, no kuriem divi bija ģenerāļi.