• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:43, 25.04.2024


Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.



Par to ziņo televīzijas kanāls "n-tv.de", atsaucoties uz vairāku sanāksmes dalībnieki teikto žurnālam "Spiegel".

Tiek vēstīts, ka viens miljards eiro ir paredzēts ikgadējām darbības izmaksām, četri miljardi eiro ir paredzēti liela aprīkojuma, piemēram, tanku, iegādei un seši miljardi eiro - citiem ieguldījumiem, piemēram, infrastruktūrā un uniformās. Šajā summā nav iekļautas izmaksas pabalstiem par dienestu ārvalstīs. Brigādei Lietuvā paredzēts piesaistīt 4800 karavīru un 200 civilpersonu vairāku gadu garumā.

Kā raksta "Spiegel", ministrijas pārstāvis arī atzina, ka daudzi finansējuma jautājumi ar Lietuvas valdību vēl nav atrisināti. Cita starpā tie ietver bērnudārzu un skolu izmaksas valstī izvietoto karavīru bērniem, kā arī mājokļu būvniecības finansēšanu.

Aprīļa sākumā Viļņā ieradās vairāk nekā 20 Vācijas karavīru. Šī grupa ir Bundesvēra 45.brigādes Lietuvā sākotnējais komandējošais elements. Plānots, ka brigāde Lietuvā pilnas operacionālās spējas sasniegs 2027.gadā. Vācijas brigādes sastāvā būs jau esošais 203.tanku bataljons no Ziemeļreinas-Vestfālenes un 122.mehanizēto kājnieku bataljons no Bavārijas.

Lietuva lēš, ka Vācijas brigādes uzņemšanai nepieciešamās investīcijas militārajā un mācību infrastruktūrā varētu sasniegt 800 miljonus eiro.

Par Vācijas brigādes izvietošanu Lietuvā sāka runāt pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī, un Vācija par konkrētiem plāniem paziņoja pagājušā gada jūnijā. Tā mērķis ir stiprināt Lietuvas un visa NATO austrumu spārna drošību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.

Ekonomika Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas

Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas, pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas "carVertical" pārstāvji, atsaucoties uz platformas datiem.