• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nīderlande: Uz Rumāniju nosūtīti pirmie F-16 ukraiņu pilotu apmācībām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:20, 07.11.2023


Nīderlande otrdien nosūtījusi pirmos piecus reaktīvos iznīcinātājus F-16 uz gaisa spēku bāzi Rumānijā, kur tie tiks izmantoti ukraiņu un rumāņu pilotu apmācībās, pavēstīja Nīderlandes Aizsardzības ministrija.


Foto: LETA

ASV augustā apstiprināja Savienotajās Valstīs ražoto Nīderlandes un Dānijas bruņoto spēku lidmašīnu nodošanu Ukrainai, lai stiprinātu tās gaisa spēkus cīņā pret Krieviju.

Tomēr "šīs lidmašīnas lidos tikai NATO gaisa telpā", teikts ministrijas paziņojumā.

"Rumānijas mācību centrs vispirms izmantos šīs lidmašīnas zināšanu atsvaidzināšanas kursam nolīgtajiem instruktoriem. Tam sekos pilotu apmācības," norādīja ministrija.

Lidmašīnas tehniskā kārtībā uzturēs ASV bāzētais ražotājs "Lockheed Martin", kas arī veiks apmācības.

Kopumā Nīderlande mācību mērķiem nodrošinās 12 līdz 18 lidmašīnas F-16.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau pateicies Nīderlandei par lidmašīnu nosūtīšanu un paudis cerību, ka tās sasniegs Ukrainu "ļoti drīz".

"Es pateicos Nīderlandei un premjerministram Markam Ritam par vadošo lomu Ukrainas atbalsta procesā," sociālajos medijos pauda prezidents.

Lidmašīnu pārvietošana iezīmē robežšķirtni, norādīja Zelenskis.

Vēl pirms šī paziņojuma Zelenskis otrdien mudināja sabiedrotos nodrošināt Ukrainas armijai tālas darbības raķetes un iznīcinātājus, lai izbeigtu pata situāciju frontē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule NATO reakcijas uz draudiem ātrums atkarīgs no dzelzceļa infrastruktūras

NATO spēja ātri izvērst līdz 500 tūkstošiem karavīru uz savām austrumu robežām, atbildot uz Krievijas agresiju, ir atkarīga no tādu šķēršļu pārvarēšanas kā birokrātija un trausla dzelzceļa infrastruktūra, sevišķi Vācijā, ziņo britu laikraksts "The Telegraph".

Sabiedrība NATO plāno ieguldīt ap 160 miljonus eiro militārās ostas attīstībā Liepājā

NATO pieņemts lēmums par vairāk nekā 160 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu militārās ostas attīstībai Liepājā Karostas teritorijā, tviterī raksta aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).