• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 14:29, 16.05.2024


Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.



Vizītes laikā pie Svētā Krēsla tikai demonstrēta filma par godināmo bīskapu Boļeslavu Sloskānu, piedaloties Svētā Krēsla amatpersonām. 2004. gadā oficiāli ar pāvesta Jāņa Pāvila II izsludināto dekrētu tika atzīta Boļeslava Sloskāna tikumu varonība, lai turpmāk viņu varētu saukt par godināmo. Tikumu varonības atzīšana nozīmē, ka Baznīca novērtē B. Sloskāna dzīves izcilību un uzskata to par atdarināšanas vērtu. Tas ir pirmais posms ceļā uz bīskapa Sloskāna oficiālu pasludināšanu par svēto.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās arī ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu.

Tikšanās laikā ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru Valsts prezidents pārrunāja divpusējās attiecības, tai skaitā Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību, kā arī reģiona drošību un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresoru. E. Rinkēvičs sarunas laikā uzsvēra Latvijas un Svētā Krēsla labās attiecības un regulāro augstāko amatpersonu dialogu. Vienlaikus Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai.

“Ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Ukrainai, lai tā spētu aizstāvēties pret agresoru un to uzvarēt. Aicinām atbalstīt Ukrainas miera iniciatīvu,” pauda E. Rinkēvičs. Vienlaikus sarunā E. Rinkēvičs aicināja Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā no Krievijas, Krievijas pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām un Baltkrievijas.





Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Pāvests Francisks Ziemassvētku uzrunā aicina pārtraukt karu Gazas joslā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks pirmdien tradicionālajā Ziemassvētku uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja pārtraukt karu Gazas joslā un atbrīvot ķīlniekus.

Pasaule Pāvests vizīti Portugālē noslēdz ar vērienīgu brīvdabas misi

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks vizīti Portugālē un katoļu Pasaules Jaunatnes dienu pasākumus svētdien parkā pie Lisabonas noslēdza ar brīvdabas misi, kas pulcēja 1,5 miljonus cilvēku.

Pasaule Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Ekonomika Rinkēvičs ANO uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.