• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skaidras naudas ažiotāža: jūlijā briti bankomātos izņēmuši rekordlielas summas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
10:58, 09.08.2022


Jūlijā Lielbritānijas iedzīvotāji no bankomātiem izņēmuši 801 miljonu mārciņu (aptuveni 970 miljonus eiro), ziņo CNBC, atsaucoties uz Apvienotās Karalistes Pasta dienesta ziņojumu.



Izņemtās skaidrās naudas apjoms bijis rekordaugsts kopš 2017.gada, kad tika sākti šādi aprēķini. Kopumā ar pasta starpniecību izņemti un noguldīti vairāk nekā 3,3 miljardi mārciņu. Pieprasījumu veicina dzīves dārdzības pieaugums valstī.

Pašreizējos apstākļos briti skaidru naudu uzskata par pārbaudītu veidu, kā pārvaldīt savu budžetu, sacīja Apvienotās Karalistes Pasta dienesta direktors Martins Kērslijs. Viņš piebilda, ka tā kļūst par ilgtermiņa tendenci, un uzsvēra, ka "Apvienotā Karaliste pavisam noteikti nav bezskaidras naudas sabiedrība". Cash Action Group priekšsēdētāja Natālija Kīnija sacīja, ka iespēja fiziski skaitīt skaidru naudu palīdz cilvēkiem ietaupīt, savukārt kredītkaršu izmantošana, gluži pretēji, palielina parādu iespējamību.

Pēc Anglijas Bankas aplēsēm, inflācija valstī līdz ceturtajam ceturksnim var pārsniegt 13 procentus un nākamā gada laikā saglabāties augstā līmenī. Divu gadu laikā rādītājam vajadzētu samazināties līdz diviem procentiem. Lai tiktu galā ar situāciju, regulators spēra nebijušu soli un strauji paaugstināja likmi uzreiz par 50 bāzes punktiem līdz 1,75 procentiem gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Lasiet arī

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.