• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Anglijā no pirmdienas atcelti visi karantīnas ierobežojumi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:48, 19.07.2021 1


Lielbritānijas valdība no pirmdienas atcēlusi visus karantīnas ierobežojumus, lai gan zinātnieki un opozīcija apgalvo, ka tas esot bīstams lēciens nezināmajā.


Foto: LETA

No svētdienas pusnakts darbu atsākuši naktsklubi, un arī visiem citiem iekštelpās esošajiem iestādījumiem ļauts atsākt darbību pilnā apjomā.

Atcelta arī obligātā aizsargmasku nēsāšana un attālinātais darbs.

Premjerministrs Boris Džonsons, kurš pēc veselības ministra inficēšanās ar Covid-19 pats spiests ievērot pašizolāciju, aicinājis sabiedrību ievērot saprātīgu piesardzību, bet tos, kas vēl nav potējušies, pievienoties divām trešdaļām līdzpilsoņu, kas pilnībā vakcinējušies.

Daudzi mediji ierobežojumu atcelšanu sveikuši kā "Brīvības dienu", kamēr zinātnieki pauž bažas, jo jaunu inficēšanās gadījumu skaits Lielbritānijā atkal pārsniedzis 50 000 dienā.

"Ja mēs to nedarīsim tagad, tad mēs atvērtos rudenī, ziemā, kad vīrusam būtu aukstā laika priekšrocības," iebilstot zinātniekiem, norādījis Džonsons, piebilstot, ka skolu brīvdienu sākums šonedēļ ir piemērots brīdis ierobežojumu atcelšanai. "Ja mēs to nedarām tagad, mums pašiem sev jāvaicā, kad mēs to beidzot darīsim. Šis ir īstais brīdis, taču mums jābūt piesardzīgiem."

Savukārt opozīcijā esošo leiboristu ēnu kabineta veselības ministrs Džonatans Ešvorts paziņojis, ka valdība rīkojas "pārgalvīgi", piebalsojot ekspertiem, kuri apgalvo, ka Lielbritānijas lēmums apdraudot globālo veselības situāciju.

Ešvorts īpaši kritizējis atteikšanos no aizsargmaskām.

Pēc veiksmīgās vakcinācijas kampaņas valdība uzskata, ka slimnīcām vairs nedraud pārslodze.

Taču Londonas Imperiālās koledžas profesors Nīls Fērgusons brīdina, ka, izplatoties vīrusa Indijas jeb delta variantam, Lielbritānijai draud inficēšanās gadījumu skaita pieaugums līdz 100 000 dienā.

Neskatoties uz to, ka šobrīd Lielbritānija pieredz mazāk nāves gadījumu nekā iepriekšējo pandēmijas viļņu laikā, arī mediķi brīdina, ka ierobežojumu atcelšana var novest pie inficēšanās gadījuma skaita pieaugum, atkal pakļaujot Nacionālo veselības dienestu (NHS) pārmērīgam spiedienam, kā arī pie jaunu vīrusa variantu parādīšanās.

Pat konservatīvo pārstāvis Džeremijs Hants, kas savulaik ieņēmis veselības ministra krēslu, aicina valdību ņemt vērā Izraēlas un Nīderlandes pieredzi, un norāda, ka tām pēc ierobežojumu atcelšanas nācies tos atkal atjaunot.

Skotija un Velsa, kuru valdības pašas nosaka savu veselības politiku, paziņojušas, ka saglabā ierobežojumus, tostarp obligāto aizsargmasku nēsāšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.