• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunzēlandē 2 mēnešu laikā pirmais Covid-19 gadījums ārpus karantīnas centriem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:15, 24.01.2021


Jaunzēlandē svētdien apstiprināts pirmais Covid-19 gadījums ārpus karantīnas centriem kopš 18.novembra, paziņojušas amatpersonas.



Covid-19 atklāts 56 gadus vecais sievietei, kas atgriezās Jaunzēlandē no Eiropas.

Viņa, līdzīgi ka visi citi iebraucēji, pavadīja 14 dienas karantīnā un divas reizes veica Covid-19 testu, kas abos gadījumos bija negatīvs.

Taču vairākas dienas pēc karantīnas beigām viņai parādījās Covid-19 raksturīgie simptomi un, veicot Covid-19 testu, tas izrādījās pozitīvs.

Sieviete un viņas vīrs vairākas dienas ceļoja pa Jaunzēlandes ziemeļiem, kur apmeklēja aptuveni 30 vietas, pirms viņai tika diagnosticēts Covid-19.

Pašreiz tiek veikta visu saslimušās sievietes kontaktu izsekošana.

Jaunzēlandes veselības ministrs Kriss Hipkinss sacīja, ka vēl ir pāragri izlemt, vai nepieciešams ieviest pilnu vai daļēju karantīnas režīmu.

"Mēs nezinām nedz inficēšanās izcelsmi, nedz paveidu," paziņoja ministrs.

Sieviete atgriezās Jaunzēlandē 30.decembrī. Eiropā viņa bija pavadījusi četrus mēnešus, galvenokārt Spānijā un Nīderlandē. No Oklendas karantīnas viesnīcas viņa tika izlaista 13.janvārī.

Amatpersonas pēta iespēju, vai sieviete varēja inficēties viesnīcā, kur ievēroja pašizolāciju.

Vairāk nekā 600 cilvēki, kuri atradās viesnīcā vienlaikus ar šo sievieti, lūgti pašizolēties un viņiem vēlreiz tiks veikts Covid-19 tests.

Jaunzēlandē šī ir otrā reize, kas iebraucējam konstatēts Covid-19 pēc tam, kad personai divi testi bijuši negatīvi un tā izlaista no karantīnas iestādes.

Augustā Covid-19 tika konstatēts vīrietim, kurš atgriezās no Indijas. Viņš pavadīja noteikto laiku izolācijā un divi testi viņam bija negatīvi. Covid-19 raksturīgie simptomi vīrietim parādījās tikai piecas dienas pēc tam, kad viņš bija izlaists no karantīnas.

Jaunzēlandē, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz piecus miljonus, inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 1927 cilvēkiem, no kuriem miruši 25.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.