• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV svin Pateicības dienu un ignorē aicinājumus neceļot vienam pie otra

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
lsm.lv 10:12, 26.11.2020


Amerikas Savienotajā Valstīs (ASV) ceturtdien, 26. novembrī, atzīmē valsts svētkus – Pateicības dienu. Neraugoties uz Covid-19 pandēmiju un noteiktajiem ierobežojumiem, cilvēki dodas arī ikgadējos svētku ceļojumos.


Foto:

ASV mediji vēsta, ka braucienos svētku priekšvakarā devušies miljoniem valsts iedzīvotāju. Diemžēl viņi nesekoja aicinājumam Covid-19 pandēmijas apstākļos palikt mājās un svētkus svinēt tikai kopā ar ģimenes locekļiem.

Tikmēr varas iestādes īsteno plašus profilakses pasākumus, tai skaitā lidostās izveidotas organiskā stikla barjeras un Covid-19 testēšanas vietas.

Tomēr pandēmija nespēja ietekmēt citas svarīgākās tradīcijas, un aizejošais prezidents Donalds Tramps šonedēļ apžēloja tītaru. Šī putna cepetis ir neatņemama svētku daļa, un svinīgā ceremonija Baltajā namā ir par godu Amerikas faunas tradicionālajam iemītniekam, kas bija pirmo kolonistu ēdienkartē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Interesanti fakti Rīgā darbojas 17 dzeramā ūdens uzpildes vietas

Iestājoties siltākam laikam, Rīgā atsākta ziemas sezonā pārtrauktā galvaspilsētas parkos ierīkoto brīvpieejas dzeramā ūdens uzpildes vietu jeb tā dēvēto brīvkrānu darbība.

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.