• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvā tiks ieviesta valsts mēroga karantīna

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:17, 03.11.2020


Lietuvas valdība trešdien plāno pieņemt lēmumu par valsts mēroga karantīnas ieviešanu no sestdienas uz vismaz trim nedēļām, otrdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.


Foto:

"Rīt valdībai tiks ierosināts ieviest vispārēju karantīnu, sākot no šīs nedēļas beigām, domājams, no sestdienas pusnakts," viņš norādījis pēc Covid-19 krīzes pārvaldības komitejas sēdes.

Kā liecina Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra dati, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 3.novembrī Lietuvā sasniedzis 334. Pagājušajā nedēļas nogalē vienas diennakts laikā atklāto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedza 1000, un otrdien inficēšanās apstiprināta 897 cilvēkiem.

Lietuvas pašvaldības, balstoties uz epidemioloģiskajiem kritērijiem, pašlaik sagrupētas trīs Covid-19 izplatības zonās - sarkanajā, dzeltenajā un zaļajā. Sarkanajā zonā jau iekļautas 34 no 60 pašvaldībām, un vietēja mēroga karantīna izsludināta 21 pašvaldībā, tai skaitā trīs lielākajās pilsētās - Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. Vēl 21 pašvaldība ietilpst dzeltenajā zonā un piecas - zaļajā zonā.

Kā pastāstījis Skvernelis, viņš ieteicis atstāt zaļās zonas pašvaldības bez stingrākiem ierobežojumiem, bet pārējie valdības locekļi tam nav piekrituši.

Valsts mēroga karantīna Lietuvā jau bija spēkā no 16.marta līdz 16.jūnijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Lasiet arī

Pasaule Kipra nolēmusi ieviest nakts komandantstundu

Kipras Republika trešdien paziņoja, ka ieviesīs nakts komandantstundu un citus pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas gadījumu skaita straujo palielināšanos.

Pasaule Lietuvā uz trim nedēļām ieviesīs valsts mēroga karantīnu

Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu no sestdienas uz trim nedēļām ieviest valsts mēroga karantīnu, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību.

COVID-19 Dzīve apstājusies: no šodienas Vācija atrodas karantīnas režīmā

Sabiedriskā dzīve Vācijā pirmdien teju pilnībā apstājusies, valstī spēkā stājoties stingrā karantīnas režīma noteikumiem.