• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvā uz trim nedēļām ieviesīs valsts mēroga karantīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:40, 04.11.2020


Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu no sestdienas uz trim nedēļām ieviest valsts mēroga karantīnu, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību.


Foto:

Karantīnas režīms būs spēkā no 7.novembra pusnakts līdz 29.novembra pusnaktij.

Šai laikā sabiedriskās vietās vienkop drīkstēs pulcēties ne vairāk par pieciem cilvēkiem, izņemot vienas ģimenes locekļus. Starp personām vai personu grupām būs jāietur vismaz divu metru atstatums.

Sabiedriskās vietās būs obligāti jāvalkā maskas visiem, izņemot bērnus līdz sešu gadu vecumam, brīvdabas sporta nodarbību dalībniekus un tiesnešus, kā arī tādu pakalpojumu saņēmējus, kuru sniegšanu maska padarītu neiespējamu, un cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kuru veselības stāvoklis masku valkāt neļauj, - viņiem ieteikts nēsāt sejas vairogus.

Maskas nebūs jāvalkā ārpus apdzīvotu vietu teritorijas, ja 20 metru rādiusā nav citu cilvēku, izņemot ģimenes locekļus.

Būs aizliegta ēdināšanas iestāžu, restorānu, kafejnīcu, bāru, naktsklubu un citu izklaides vietu, kā arī azartspēļu zāļu darbība, atļaujot šīm iestādēm vienīgi izsniegt ēdienu līdzņemšanai.

Veikalu, tirdzniecības centru un tirgu darbība netiks ierobežota, bet tiem būs jānodrošina, lai vienam pircējam atvēlēta vismaz desmit kvadrātmetru platība. Arī pakalpojumu sniedzējiem būs jāpilda šī prasība vai arī vienlaikus jāapkalpo tikai viens klients.

Aizliegta veselības un atpūtas pakalpojumu centru darbība, kā arī kultūras, atpūtas, izklaides un sporta iestāžu apmeklēšana. Trenēties drīkstēs augsti kvalificēti sportisti, būs atļauti arī individuāli treniņi.

Aizliegti tiklab komerciālie, kā nekomerciālie kultūras, izklaides un sporta pasākumi gan telpās, gan brīvā dabā, svētki, gadatirgi, festivāli un cita publiska cilvēku pulcēšanās iepriekš noteiktā laikā, izņemot augsta meistarības līmeņa sporta sacīkstes bez skatītāju klātbūtnes.

Bērēs nedrīkstēs piedalīties vairāk par desmit cilvēkiem, bet ģimenes locekļu klātbūtne netiks ierobežota.

Pilsētas, piepilsētas un starppilsētu sabiedriskajā transportā būs atļauts aizņemt tikai sēdvietas, nodrošinot strap cilvēkiem vismaz metra atstatumu.

Ieteicams ierobežot pārvietošanos bez īpašas vajadzības un atstāt mājas vienīgi, lai dotos uz darbu, iepirktos, saņemtu veselības un cita veida pakalpojumus; nerīkot personiskas viesības privātās telpās, vai arī gādāt, lai dalībnieku skaits nepārsniedz desmit, un nodrošināt sejas masku valkāšanu, ierobežot kontaktus starp mājsaimniecībām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Pasaule Kipra nolēmusi ieviest nakts komandantstundu

Kipras Republika trešdien paziņoja, ka ieviesīs nakts komandantstundu un citus pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas gadījumu skaita straujo palielināšanos.

Pasaule Lietuvā tiks ieviesta valsts mēroga karantīna

Lietuvas valdība trešdien plāno pieņemt lēmumu par valsts mēroga karantīnas ieviešanu no sestdienas uz vismaz trim nedēļām, otrdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

COVID-19 Dzīve apstājusies: no šodienas Vācija atrodas karantīnas režīmā

Sabiedriskā dzīve Vācijā pirmdien teju pilnībā apstājusies, valstī spēkā stājoties stingrā karantīnas režīma noteikumiem.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.