• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kipra paziņo par lokālām Covid-19 karantīnām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:13, 12.11.2020


Kipra trešdien paziņoja par lokālu karantīnu noteikšanu divās Vidusjūras piekrastes pilsētās un citiem pasākumiem, mēģinot ierobežot jaunā koronavīrusa gadījumu skaita pieaugumu.


Foto:

Kūrortpilsētās Limasolā un Pafā valsts dienvidos tiks noteikta lokāla karantīna no ceturtdienas līdz novembra beigām.

Veselības ministrs Konstantīns Joannu pavēstīja, ka iebraukšana šajās pilsētās un izbraukšana no tām būs aizliegta, un tajās arī būs spēkā komandantstunda no plkst.20 līdz plkst.5.

Kiprā vasaras lielāko daļu jaunu inficēšanās gadījumu skaits bija mazs, bet tagad ir pieaudzis līdz rekordlieliem trīsciparu skaitļiem dienā. Šis pieaugums ir sācis noslogot veselības aizsardzības sistēmu.

Līdz jūnija beigām Kiprā bija reģistrēti pavisam ap 1000 Covid-19 gadījumu, bet to skaits ir pieaudzis līdz gandrīz 6500 pandēmijas otrajā vilnī, kas tagad pārņem Eiropu.

No 68 hospitalizētajiem Covid-19 pacientiem 49 ir no Limasolas un Pafas. No jaunākajiem astoņiem nāves gadījumiem, kas saistīti ar Covid-19, septiņi reģistrēti šajās pilsētās.

Limasolā un Pafā tiks slēgtas sabiedriskās ēdināšanas iestādes, kā arī būs aizliegtas pulcēšanās sabiedriskās vietās, tostarp parkos. Pamatskolas turpinās darboties, bet vidējās un augstākās izglītības iestādes darbosies attālināti.

Muzeji, kino un teātri abās pilsētās tiks slēgti, un būs aiziegts arī apmeklēt baznīcas. Tiks slēgti arī lielveikali, frizētavas, skaistumkopšanas saloni un sporta zāles.

Pārējā Kipras daļā līdz novembra beigām būs spēkā komandantstunda no plkst.23 līdz plkst.5, bet bāri, kafejnīcas un restorāni varēs darboties līdz plkst.22.30. Sejas maskas ir obligāti jāvalkā gan telpās, gan ārpus telpām, izņemot mājās.

Kipras Republikā ir oficiāli reģistrēts 6461 inficēšanās gadījums, tai skaitā 165 trešdien, un 33 nāves gadījumi.

Ziemeļkipras Turku Republikā ir reģistrēti 986 inficēšanās gadījumi un pieci nāves gadījumi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvā uz trim nedēļām ieviesīs valsts mēroga karantīnu

Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu no sestdienas uz trim nedēļām ieviest valsts mēroga karantīnu, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību.

Pasaule Lietuvā tiks ieviesta valsts mēroga karantīna

Lietuvas valdība trešdien plāno pieņemt lēmumu par valsts mēroga karantīnas ieviešanu no sestdienas uz vismaz trim nedēļām, otrdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

COVID-19 Dzīve apstājusies: no šodienas Vācija atrodas karantīnas režīmā

Sabiedriskā dzīve Vācijā pirmdien teju pilnībā apstājusies, valstī spēkā stājoties stingrā karantīnas režīma noteikumiem.