• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka valsts apvienošana tā arī nav pabeigta

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 01.10.2020


Aptuveni divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka valsts austrumdaļas un rietumdaļas integrācija pēc Vācijas atkalapvienošanās vēl nav pabeigta.



Saskaņā ar aptauju, kuru pēc aģentūras DPA pasūtījuma, vecis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", 64% respondentu izteikušies, ka atkalapvienošanās procesu neuzskata par pabeigtu, jo dzīves līmeņa atšķirības starp kādreizējo Austrumvāciju un kādreizējo Rietumvāciju joprojām ir pārāk lielas.

Tikai 24% vāciešu uzskata, ka valsts vienotība ir panākta, bet 12% aptaujāto uz šo jautājumi atbildi nav snieguši.

Teritorijās, kas savulaik ietilpa tā dēvētajā Vācijas Demokrātiskajā Republikā, 83% respondentu atkalapvienošanos atzinuši par nepabeigtu, savukārt valsts rietumos tādās domās bijuši tikai 59%.

Sestdien apritēs 30 gadi kopš oficiālās Vācijas atkalapvienošanās pēc Austrumvācijai uzspiestā komunistiskā režīma sabrukuma, un respondentiem tika arī vaicāts, vai viņi atkalapvienošanos uzskata par veiksmīgu, raugoties no mūsdienu perspektīvas.

Kopumā 60% vāciešu uzskata, ka atkalapvienošanās bijusi veiksmīga, kamēr 29% tam nepiekrīt.

Šajā jautājumā atšķirības starp "osīšiem" un "vesīšiem" faktiski nav vērojamas. Kamēr rietumos ar atkalapvienošanos apmierināti ir 60%, austrumos to pozitīvi vērtē 61%.

Vispozitīvāk uz atkalapvienošanos raugās tie, kas tobrīd vēl nebija dzimuši, tas ir, vācieši vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem, starp kuriem to par veiksmīgu uzskata 65%, bet pretējās domās ir tikai 15%.

Aptauja veikta laikā no 28. līdz 30.septembrim, tiešsaistē intervējot 2000 respondentu, kas sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.