• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ja posies uz Lietuvu! No sestdienas tur atkal obligātas būs sejas maskas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:15, 29.07.2020 2


Lietuvas valdība trešdien nolēmusi, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai iekštelpās, tai skaitā tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā, no sestdienas, 1.augusta, atkal būs obligāti jāvalkā sejas aizsargmaskas.



"Situācija gan Lietuvā, gan visā pasaulē pasliktinās, saslimšanas gadījumu skaits pieaug. Lai pasargātu Lietuvas cilvēkus no šā bīstamā vīrusa, lai pasargātu mūsu ekonomiku, lai sūtītu uzņēmējiem skaidru signālu, ka mēs viņus neierobežosim un neslēgsim, mēs sabiedrībai lūgsim un pieprasīsim valkāt maskas," uzsvēris tieslietu ministrs Elvins Jankevičs.

Jau ziņots, ka ierosinājumu noteikt obligātu masku valkāšanu iekštelpās saistībā ar pēdējā laikā vērojamo inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu pirmdien provizoriski atbalstīja valdības komiteja, kas atbildīga par koronavīrusa krīzes kontroli.

Kā skaidrojis Jankevičs, kas atvaļinājuma laikā aizvieto veselības ministru Aurēliju Verīgu, ieviest minēto prasību no sestdienas nolemts tādēļ, lai uzņēmēji un iedzīvotāji paspētu tam sagatavoties, taču ļoti ieteicams maskas valkāt jau tagad.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā apstiprināta 16 cilvēkiem, līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī sasniedzis 2043. Kā norādījusi Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, daļai inficēšanās gadījumu ir neskaidra izcelsme.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.