• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vizītē Latvijā ieradīsies Ukrainas prezidents Zelenskis

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:20, 07.10.2019


Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim nākamnedēļ paredzēta vizīte Latvijā, pirmdien Kijevā kopīgā preses konferencē ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko.


Foto:

"Mums šodien bija iespēja parunāt gan privāti, gan ar mūsu delegācijām, apspriest visus mūsu jautājumus, konkrēti tuvākajā laikā plānojam prezidenta Zelenska vizīti Rīgā," pavēstīja Pristaiko.

Pēc viņa teiktā, Zelenska brauciens uz Latviju, visticamāk, notiks nākamajā nedēļā.

Rinkēvičs (JV) pirmdien un otrdien uzturēsies oficiālā darba vizītē Ukrainā, kur ministram ir plānotas tikšanās ar virkni amatpersonu.

Tiekoties ar amatpersonām, pirmdien tiks pārrunātas Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, reformu gaita Ukrainā, Ukrainas sadarbība ar Eiropas Savienību, Eiropas Padomi un NATO, kā arī situācijas attīstība Krievijas un Ukrainas konflikta risināšanā un stāvoklis Krimas pussalā.

Otrdien Rinkēvičs dosies reģionālajā vizītē uz Zaporižju, kur ministrs atklās Latvijas goda konsulātu Zaporižjas apgabalā, kā arī tiksies ar reģiona amatpersonām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.